Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
hzzsisak

Krajem srpnja bez posla u županiji 9656 osoba

SISAK – Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnih ureda Sisak i Kutina, krajem srpnja ove godine u evidenciji ovog Zavoda registrirano je 9 656 nezaposlenih osoba. U usporedbi s mjesecom prije, nezaposlenost je porasla za 1,9 posto, dok j na godišnjoj razini nezaposlenost porasla za 11,7 posto.

Najviše nezaposlenih je u Sisku gdje posao traži 2680 osoba, potom u Petrinji gdje je bez posla 1190 osoba, a u Kutini je bez posla 1178 osoba. Najmanju nezaposlenost ima Općina Majur gdje su bez posla 74 osobe. U odnosu na srpanj prošle godine, nezaposlenost je povećana u svim gradovima i općinama, a najveće povećanje nezaposlenosti zabilježeno je u Jasenovcu, Lekeniku i Novskoj, dok je pad nezaposlenost zabilježen u Martinskoj Vesi, Gvozdu i Glini.

Tijekom srpnja ove godine u evidenciju nezaposlenih ušlo je 1019 osoba i to najviše iz djelatnosti obrazovanja, prerađivačke industrije, građevinarstva i administrativnih i pomoćnih uslužnih djelatnosti. Iz evidencije nezaposlenih tijekom srpnja izašle su 843 osobe, od čega je najviše posao pronašlo u djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane, prerađivačkoj industriji, trgovini na veliko i malo te u građevinarstvu.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X