hzzsisak

Krajem svibnja u županiji bez posla 7 804 osobe

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnih ureda Sisak i Kutina, krajem svibnja ove godine u evidenciji zavoda bile su registrirane 7 804 nezaposlene osobe, što je na mjesečnoj razini pad nezaposlenih za 5,1 posto, dok je na godišnjoj razini nezaposlenost manja za 17,9 posto.

Najveći broj nezaposlenih je u Sisku gdje posao traži 2 282 osobe, u Kutini gdje su bez posla 972 osobe. U Petrinji posao traži 885 osoba, a najmanju nezaposlenost ima Općina Majur gdje je bez posla 50 osoba. U usporedbi s istim mjesecom lani, evidentirana nezaposlenost je smanjena u gotovo svim gradovima i općinama, a nezaposlenost je najviše smanjena u Hrvatskoj Kostajnici i Glini, dok je povećanje nezaposlenost zabilježeno u Lipovljanima.

Tijekom svibnja ove godine u evidenciju nezaposlenih prijavljena je 391 osoba, a najviše osoba je došlo iz prerađivačke industrije. Istovremeno, iz evidencije nezaposlenih izašlo je 812 osoba, a najviše osoba je pronašlo posao u djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X