Izbornik
HZZ

Krajem travnja bez posla u našoj županiji 7 051 osoba

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnih ureda Sisak i Kutina, krajem travnja ove godine registrirana je 7051 nezaposlena osoba, što je u odnosu na mjesec prije, smanjenje nezaposlenosti za 1,5 posto, a na godišnjoj razini, nezaposlenost je smanjena za 14,3 posto.

Najveći broj nezaposlenih i dalje je u Sisku gdje posao traži 1758 osoba, potom Kutini gdje je bez posla 867 osoba, dok u Petrinji posao traži 827 osoba. Najmanju nezaposlenost i ovaj mjesec ima Majur gdje je bez posla 56 osoba. U usporedbi s istim mjesecom lani, evidentirana nezaposlenost je smanjena u 12 gradova i općina, a najviše u Martinsoj Vesi i to za 40,9 posto.

Tijekom travnja ove godine u evidenciju nezaposlenih prijavljeno je 675 osoba, a najviše osoba je došlo iz sektora ostalih uslužnih djelatnosti. Istovremeno, iz evidencije nezaposlenih izašlo je 780 osoba, a veći dio njih posao je pronašla u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X