Share on facebook
Share on twitter
petrinjapadnapad

Kriminalisti utvrdili tko je ubio 45-godišnjeg Petrinjca 16.rujna 1991.

PETRINJA – Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke dovršili su kriminalističko istraživanje vezano za kazneno djelo Ratni zločin protiv civilnog stanovništva, koje je sredinom rujna 1991. godine počinjeno u krugu poduzeća u Petrinji.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 16. rujna 1991. godine u krugu poduzeća na Gavrilovićevom trgu u Petrinji, kršeći pravila Međunarodnog prava za vrijeme oružanog sukoba, kao pripadnik paravojnih formacija tzv. SAO Krajine, tada kao 36-godišnjak usmrtio civila hrvatske nacionalnosti, tada 45-godišnjeg muškarca čije tijelo do danas nije pronađeno.

Policija je protiv osumnjičenog, koji je nedostupan tijelima kaznenog progona Republike Hrvatske, podnijela Posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu kao nadopuna kaznene prijave.

Foto: arhivske snimke napada na Petrinju 1991.

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

X