jasenkokrovinovic05052021

Krovinović: „Kao gradski vijećnici tu smo da radimo, a tek nakon učinjenog da slavimo“

PETRINJA – Uoči Svečane sjednice petrinjskog Gradskog vijeća, priopćenje su poslali vijećnici sa liste Jasenka Krovinovića. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Drage Petrinjke i Petrinjci !

Ovih dana stigao je poziv gradskim vijećnicima za sudjelovanje na današnjoj Svečanoj sjednici Gradskog Vijeća Grada Petrinje.

Svi znamo da je od konačnih rezultata lokalnih izbora prošlo više od dva mjeseca. 

I što je prvo na pameti lokalnoj upravi i gradonačelnici – svečana sjednica, uz prigodni domjenak.

Javnosti za informaciju, od preuzimanja gradske vlasti do danas niti jedna, ali niti jedna radna sjednica nije sazvana i niti jedna točka dnevnog reda od interesa građana osmišljena  od strane HDZ i njihovih partnera u poziciji, odnosno išta od strane gradonačelnice, predloženo za rad Gradskog vijeća.

A toliko problema i izazova stoji pred Petrinjom i Gradskom upravom !

Jedino sto je osmišljeno u ova dva mjeseca je: pod točkom jedan i dva dnevnog reda Svečane sjednice riječ gradonačelnice i riječ predsjednika gradskog vijeća, plus domjenak , preciznije prigodni domjenak.

Takvo postupanje gradonačelnice, kao i gradskog HDZ s njihovim partnerima u gradskoj vlast, smatramo nedovoljno odgovornim, neumjesnim i nekorektnim.

Stoga smo mi, gradski vijećnici s Nezavisne liste Jasenka Krovinovića (Ljiljana Sigur, Danko Vuić i ja, Jasenko Krovinović), nakon provedenih konzultacija, odlučili  ne prisustvovati svečanoj sjednici i prigodnom domjenku.

Kako ne bi čekali “sveto nigdarjevo” od strane aktualne gradske Uprave u suradnji s drugim kolegicama i kolegama iz oporbe i uz savjetovanje s javnošću, pripremit ćemo prijedlog radnih točki i sazivanje (radne!) sjednice Gradskog vijeća.

Do tada, Petrinjke i Petrinjci, kako kaže gradonačelnica – budite strpljivi.

Mogući objektivni sarkazam nije slučajan.

Kad svi gradski čelnici ispucaju svoje dane godišnjih odmora moguće se počne nešto i zbivati.

Kao gradski vijećnici tu smo da radimo, a tek nakon učinjenog da slavimo.

Svim građanima čestitam Dan grada Petrinje i Dan njenog zaštitnika Sv. Lovre !“, stoji u priopćenju.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X