hajrudinkulašić

Kulašić: „Moja poruka svim vjernicima islamske vjeroispovijesti je da Ramazan isposte u zdravlju“

PETRINJA – Obzirom vjernici islamske vjeroispovijesti počinju s Ramazanom, postom koji traje mjesec dana, prigodnu poruku uputio je Hajrudin Kulašić, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Petrinje.

„Ramazan je mjesec posta gdje Muslimani diljem svijeta poste. Što znači poste? Prije izlaska sunca se može pojesti, popiti voda i na neki način kaže se zapostiti. Cijeli dan ustežu se od jela i pića do zalaska sunca. Samim zalaskom sunca dozvoljeno je napiti se vode, večerati i nastaviti dalje molitve koje se u mjesecu Ramazanu intenziviraju“, rekao je Kulašić.

Pozvao je islamske vjernike da još uvijek pripaze na trenutnu epidemiološku situaciju. „Moja poruka svim vjernicima islamske vjeroispovijesti je da ovaj Ramazan isposte u zdravlju, pogotovo što je još uvijek prisutan COVID-19 virus, pa se još uvijek pojavljuju zaraze, a sama skupljanja na molitvama u islamskim centrima su mjesta gdje se ljudi približavaju jedni drugima, stoga svi moramo još uvijek voditi računa o epidemiološkim mjerama. Stoga želim svim islamskim vjernicima da ovaj Ramazan isposte u zdravlju i da dočekamo Bajram svi zajedno i onda ćemo proslaviti Bajramom koji dolazi nakon mjesec dana, 2.svibnja je prvi dan Ramazanskog bajrama i traje tri dana i onda ćemo se svi zajedno proveseliti“, rekao je Kulašić.

Ramazan je deveti mjesec u islamskom kalendaru. To je za vjernike islamske vjeroispovijesti sveti mjesec jer je u njemu počela Objave Kurana.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X