napuhanci17072022256

Kupa u Petrinji i dalje pogodna za kupanje

PETRINJA – Služba za zdravstvenu ekologiju Odjel za kontrolu zdravstvene ispravnosti voda i vodoopskrbu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Republike Hrvatske izvijestilo je prije nekoliko dana kako je voda za kupanje u rijeci Kupi na Gradskom kupalištu u Petrinji dobra za kupanje. Potvrdio je to i dr.Inoslav Brkić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije.

„Možemo reći da je kvaliteta vode na našoj Kupi jako dobra. Sam pokazatelj je taj što ja svaki dan dolazim na plivanje svojom Kupom i tu svoju naviku ne napuštam. Nemamo za sada nikakvih odstupanja. Ono čemu ćemo mi pristupiti kao Zavod u dogledno vrijeme, a to ej da ćemo se baviti biologijom rijeke Kupe. Pojavilo se bujanje trava koje inače nisu bile zamijećene prijašnjih godina i pojavile su se neke nove vrste trava. To je nešto što ćemo obrađivati u dogledno vrijeme. No, pozivam sve, kupajte se, rekreirajte se u Kupi, ona je sigurna. Uživajte u njenim čarima“, rekao je Brkić.

Također, voda za ljudsku potrošnju na javnoj slavini na Gradskom kupalištu Petrinja (voda iz razvodnog sustava, spremnici i mreža) prema obavljenom ispitivanju je u potpunosti ispravna i sukladna propisanim odredbama za zdravstvenu ispravnost vode, istaknuli su nedavno iz tvrtke Poslovne zone Petrinja.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X