Izbornik
lađaricenaslov

„Lađarice“ vas pozivaju na „Lađarsku večer klapskih obrada“

SISAK – U organizaciji sisačkog Ženskog vokalnog sastava “Lađarice”, u subotu, 23. travnja 2022. godine u Društvenom domu INA Rafinerije nafte Sisak, s početkom u 19.30 sati bit će održan koncert pod nazivom „Lađarska večer klapskih obrada“.

„Nakon izuzetno uspješne prve „Lađarske večeri“ održane 2020. godine, covid panedmija i potres zaustavili su svaku priliku za kulturna druženja u 2021. godini, pa tako i planirano drugo izdanje ovog našeg malog a’capella festivala. No, s 2022. godinom, koja vraća nadu u povratak glazbenika na pozornice i publike u gledališta, Ženski vokalni sastav „Lađarice“ nastavlja tamo gdje su nas pandemija i potres privremeno zaustavili i u dvoranu Doma INA Rafinerije nafte Sisak ponovno dovodimo svoje klapske prijatelje koji će se i ovaj put predstaviti s izvedbama popularnih skladbi na klapski način“, najavila je Iva Šegović, predsjednica ŽVS „Lađarice“.

Uz „Lađarice“, na koncertu će nastupiti i njihovi gosti: ženske klape ‘’Fjoret’’ iz Tučepa, ‘’Dišpet’’ i ‘’Armorin’’ iz Zagreba te muške klape ‘’Kolapjani’’ iz Siska, ‘’Kastav’’ iz Kastva, ‘’Poj’’ iz Samobora i ‘’Vinčace’’ iz Novog Vinodolskog.

Repertoar koncerta zasigurno će obradovati ljubitelje klapske pjesme: „Sam naziv – večer klapskih obrada govori da će se tu definitivno naći  hitovi – mislim da to doista i jesu hitovi, naši domaći hitovi prerađeni naravno u a’capella klapskoj verziji, od Zorice Kondže do Olivera do Gibonnija, Josipe Lisac – nećemo sad sve odavati, ali vjerujem da će to biti prava poslastica i za petrinjsku i za sisačku publiku i za sve drage ljude koji će nam se, nadam se, pridružiti ove subote“, rekla je Šegović.

Ulaznice za subotnji koncert „Lađarska večer klapskih obrada“ mogu se kupiti u Knjižari i papirnici AMK u Sisku po cijeni od 30 kuna.

Nakon ovog koncerta, „Lađarice“ nastavljaju i s pripremama za „Večer dalmatinske pisme“ Kaštela (na kojoj su prošle godine vrlo uspješni bili njihovi kolege iz sisačke klape „Kolapjani“): „Ove godine smo se i mi Lađarice, s pjesmom koju je obradila naša voditeljica Marijana Ivšić Kolić, prijavile na to natjecanje. Neki dan smo otpjevale i poslale naš uradak, pa evo, „držimo palce“ da bude sretno i da budemo odabrane da i mi, nadamo se uz Kolapjane koji su se također prijavili, branimo boje našeg grada i županije“, otkrila nam je predsjednica ŽVS Lađarice, Iva Šegović.

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X