Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
zupskuplatinzinic

Latin o jumbo plakatima župana Žinića povodom Uskrsa, Žinić: „Ovo nisu predizborni plakati“

TOPUSKO – Na prošlom Aktualnom satu Županijske skupštine, koja je održana u Topuskom, HSS-ov vijećnik Mijo Latin je postavio pitanje vezano za postavljanje jumbo plakata župana Ive Žinića putem kojih sugrađanima čestita Uskrs.

„Cijelu županiju oblijepili ste svojim jumbo plakatima i potrošili novac građana koji se sigurno puno bolje mogao potrošiti jer je potrebniji našim građanima kojima su srušeni domovi i žive u kontejnerima. Odmah nakon potresa cijela Hrvatska je volontirala i donirala novac za pomoć, hrvatska Vlada na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem donirala je 120 milijuna kuna, načelnik Stožera gospodin Medved ulaže i više od maksimuma kako bi se građanima stvorili donekle normalni uvjeti za život, a vi za osobnu promidžbu, da ne kažem za predizbornu kampanju, trošite novac građana Sisačko-moslavačke županije. Stoga vas pitam koliko ste plakata postavili te koliko je to koštalo Sisačko-moslavačku županiju i kome je plaćen račun“, pitao je Latin.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić je istaknuo kako postavljanje jumbo plakata putem kojih čestitaju blagdane nije nešto novo, već da takvo nešto rade proteklih sedam godina. „Oni su postavljeni na one panoe koje Sisačko-moslavačka županija ima u zakupu za promidžbu, za naše turističke promidžbe i sve ostalo. Svake godine mi koristimo ova mjesta koja su i sada oblijepljena. Možda su ona sada malo drugačija jer se pojavio župan Žinić na tom plakatu. Bilo je to i prije, ovo nije nešto što je novo. U proračunu su predviđena ova sredstva i to je jedan uobičajeni način, ne samo ove županije, nego bilo gdje u Hrvatskoj. Ovo nisu predizborni plakati i ovo što vi govorite emotivno populistički, to su sredstva minimalna. Izrada plakata je ne znam, 3500 kuna, postoji u računima ne znam na pamet“, rekao je Žinić.

Latin je također postavio pitanje vezano za gubitak sudskog spora protiv bivšeg ravnatelja Županijskih uprava za ceste. „Na početku svog prvog mandata razriješili ste tadašnjeg ravnatelja ŽUC-a i protiv njega pokrenuli dva sudska postupka tražeći višemilijunski povrat novca na štetu ŽUC-a i Sisačko-moslavačke županije. Postupak se vodio skoro pet godina te je prije nekoliko dana donesena prvostupanjska presuda prema kojoj je bivši ravnatelj oslobođen krivnje, pa tako ispada da su od tužbe jedinu korist imali odvjetnici jer je samo jedna rasprava po parnici naplaćivana po 26 tisuća kuna. Najzanimljivije je to što su upravo ti odvjetnici i vaši odvjetnici koji vas zastupaju u vašim sporovima s Ministarstvom branitelja i gospođom Klancir, stoga vas pitam koliko je županija platila usluge odvjetnika te tko će biti odgovoran ukoliko u drugom stupnju bude isto oslobađajuća presuda“, pitao je Latin.

„Sve sudske sporove koje županija ima, da li je županija tužitelj, da li je županija tuženi, vode odvjetnici. Mi nemamo stručni tim koji može nas zastupati pred sudovima. Slažem se s vama da su ti postupci skupi, da su usluge odvjetnika skupe, da bi to moglo biti puno manje. Ovo je netočno što vi govorite da je taj isti odvjetnik zastupao Žinića sa Ministarstvom branitelja i nekim drugim postupcima, to nije točno, o tome postoje podaci“, odgovorio je župan Žinić te poručuje kako on zna tko njega zastupa, a tko vodi ove druge postupke.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

close-link
X