Izbornik
predstava 2

“Leteći kovčeg” uveselio školarce OŠ Dragutina Tadijanovića

PETRINJA – Na radost najmlađih, Gradsko kazalište Sisak je 17. rujna u organizaciji POU Hrvatski dom Petrinja, u Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića u Petrinji gostovalo s novom predstavom za djecu “Leteći kovčeg”.

Kao pripovijest i kao predstava “Leteći kovčeg” govori o ljudima koji život žele imati i o onima koji život žele živjeti. „Riječ je o lijepoj ljubavnoj priči i o egzotičnosti. Priča nas je vodila kako pronaći ono nešto neobično u nečemu najobičnijem.“ – kazao je o predstavi redatelj Silvije Vadla na premijeri predstave koja se održala u srpnju ove godine.

Ravnateljica Doma kulture Kristalna kocka vedrine, Tanja Tole Majstorović kazala je više o samoj predstavi koja otkriva različitosti i sličnosti, tajne i istine, kazuje kako je sve moguće i kad se to čini nemogućim.

„Predstava je napravljena prema priči Hansa Christiana Andersena, a režiju potpisuje Silvije Vadla, a glume Lidija Kraljić i Davor Kovač. Predstava se odvija u zemlji Turskoj tako da vjerujem da će učenici doživjeti ta njihova putovanja i zasigurno uživati u scenografiji i kostimima. Premijera je izvedena ove godine u srpnju na Kulturnom ljetu u Sisku. Vjerujemo da ćemo i još tijekom rujna i listopada uveseliti i vrtićance i djecu osnovnih škola.“ – kazala je Tole Majstorović.

Osnovna škola Dragutina Tadijanovića konačno je krenula s radom nakon obnove – kazao je ravnatelj POU Hrvatski dom Petrinja Milan Herceg te dodao:

„Odmah smo u startu ostvarili suradnju. Imali smo već dvije predstave u Mošćenici u Područnoj školi i evo sad smo ovdje u obnovljenoj Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića. Isto tako imamo suradnju i s Osnovnom školom Mate Lovraka i krenut ćemo u suradnji s Kristalnom kockicom vedrine dalje u prikazivanje predstava za djecu, a upravo ovo što danas vidimo je dokaz da je veliki interes kod naših klinaca za ovakva događanja. Zahvaljujem se ovom prilikom Kristalnog kockici vedrine na dosadašnjoj i budućoj suradnji.“ – poručio je Herceg.

Organizator gostovanja „Letećeg kovčega“ u OŠ Dragutina Tadijanovića bilo je Pučko otvoreno učilište Hrvatski dom Petrinja:

„Hrvatski dom Petrinja ovom predstavom zaokružuje kazališnu sezonu za 2021. godinu financiranu od strane Ministarstva kulture i medija i Grada Petrinje. Ove godine smo ostvarili vrlo dobru suradnju s sisačkim kazalištem koji su nam izašli u susret tako da smo, obzirom da smo bez svoje zgrade, mogli realizirati kompletan program predviđen za ovu godinu. – zaključno je kazala koordinatorica programa ove ustanove, Jasna Crnković.


 

Monika Perlic

Monika Perlic

Monika Perlić, novo je mlado lice u programu Petrinjskog radija. Radijsko iskustvo stjecala je na drugim radio postajama, a od sada ju svakodnevno možete slušati u našem programu. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X