Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
milinovićnaslov

Ličani i Novalja donirali po 100 tisuća kuna za Petrinju

PETRINJA – Ličko – senjska županija i Grad Novalja donirali su Petrinji pogođenoj potresom po sto tisuća kuna. Čekove na spomenute iznose gradonačelniku Petrinje Darinku Dumboviću simbolično su danas uručili župan ličko-senjski Darko Milinović i gradonačelnik Novalje, Ante Dabo koji su se obilaskom grada i sami uvjerili u razmjere štete u Petrinji.

“Danas smo ovdje – ja kao župan ličko – senjski i gradonačelnik Grada Novalje. Nekoliko je razloga zašto smo danas ovdje – zato što je moj grad, moja županija u Domovinskom ratu napravila puno za Hrvatsku kao što je to napravila i Petrinja i kao što je to napravila ova županija. Vrijeme je da Hrvatska sve ono što možda dosad nije vratila ovoj županiji, ovom gradu, da ovih dana, tjedana, mjeseci i godina vrati. To ste zaslužili. Želim ti da izdržiš, ali kad kažem da izdržiš ti, na taj način želim poslati poruku svim građanima grada Petrinje, ali i Sisačko – moslavačke županije: “Držite se! Bili ste heroji u ratu, budite i sad heroji i cijela Hrvatska mora biti danas uz vas”, rekao je Darko Milinović, župan Ličko – senjske županije koja je za Petrinju izdvojila 100 tisuća kuna. Nije to jedina donacija koju su Ličani uputili u Sisačko-moslavačku županiju:

“Ličko – senjska županija, netko je rekao “mala, ali velika srcem”je izdvojila gotovo pola milijuna kuna. Bili smo u Županiji Sisačko-moslavačkoj i uručili ček od 100 tisuća kuna. Danas smo ovdje uručili ček od 100 tisuća kuna. Idemo poslije ovog u Glinu gdje također nosimo ček od 100 tisuća kuna. Posjetili smo i udrugu Ličana “Vila Velebita” i donirali 50 tisuća kuna. Jedan od razloga ovog posjeta, osim ove ljudske geste je i zapovjednik vatrogasaca Ličko – senjske županije – danas je preuzeo zapovjedništvo vatrogasaca u gradu Petrinji. Ponosan sam što sam danas ovdje, ponosan sam na svoju Hrvatsku, na svoju Petrinju, svoju Sisačko-moslavačku županiju, još jednom kažem, za sve što je dala Hrvatskoj i vrijeme je da Hrvatska sve to vrati i Petrinji i Sisačko-moslavačkoj županiji u cjelini. Ovo je od Ličko-senjske županije skroman poklon, ali nadamo se da će biti upotrijebljen u one svrhe kojima je potrebno stanovnicima ovog grada, ovoga herojskog grada koji je pokazao svoje herojstvo u svojoj povijesti nebrojeno puta”, kazao je Milinović uručujući donacijski ček petrinjskom gradonačelniku.

Ček na 100 tisuća kuna, petrinjskom gradonačelniku uručio je danas i gradonačelnik Novalje, Ante Dabo.

“Ja bih se pridružio mom županu, a najprije mom kolegi i svim građanima grada Petrinje, cijelog ovog kraja, cijele ove županije koji su satradali u ovom teškom potresu – ne samo da su javne institucije, nego svi građani naši, po cijeloj Hrvatskoj, pa tako i u našoj županiji su izuzetno solidarni. Potreseni smo svi bili ovom tragedijom koja je zadesila ovaj kraj. Od prvog dana su naši vatrogasci ovdje, ali doslovno od prvog dana, od onog utorka, onog tragičnog događaja u podne i 20. I možemo s ponosom reći da su i naši sugrađani svi solidarni s ovom teškom situacijom koja je podgodila ovaj kraj, ovaj grad, pogotovo grad Petrinju i danas smo došli pružiti onu ljudsku, prijateljsku ruku podrške. Ovo što smo donijeli, to je jedan mali znak pažnje. Grad Novalja je donirao i uplatio na žiro račun, poseban račun Grada Petrinje100 tisuća kuna. Smatramo da je Petrinja najteže stradala u ovom cijelom potresu. Želim svom kolegi i prijatelju puno snage i duhovne i tjelesne, da izdrži sve ovo i da cijeli grad, na ovom pepelu, na ovom velikom tragičnom događaju, da se svi zbijemo i da ovaj grad bude brzo obnovljen i da u ovom gradu bude život i dalje. Tu smo danas da samo kažemo ljudski i stisnemo ruku – bit ćemo uz vas i dajemo vam svaku podršku”, rekao je Dabo uručujući ček.

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović zahvalio je na donacijama i promptnoj prijateljskoj gesti.

“Jednim zajedničkim prijateljstvom, kroz sve ono što smo se poznavali i od prije, pokušali smo stupiti u kontakt kad je meni bilo najteže. Javili su mi se, uključili su svoje profesionalne vatrogasne postrojbe i mislim da im mogu samo reći samo jedno veliko hvala. Hvala vam što ste danas u Petrinji, što ste pružili svoju ruku mome gradu. Takve se stvari ne mogu nikada, ali baš nikada zaboraviti. U muci se poznaju junaci i zato vam jedno veliko hvala. Kao Grad smo od svakog dobili po sto tisuća kuna. To su za mene velike stvari i nadam se da ćemo kroz senzibilitet, kroz ovakve dobre priče i sve ono što moramo zajedno odraditi, stvoriti uvjete da vratimo povjerenje svim ljudima koji su ostali bez svog doma. Mi smo ostali bez grada i svi znate da mi danas kao grad nemamo nijednu ustanovu, da nemamo staru jezgru grada, da nemamo ono što smo baštinili. “Čupamo” sve van što možemo iščupati iz svih ovih prostora koji su bili trajne vrijednosti ovog grada, što su bile povijesne vrijednosti grada i danas mogu reći da bez prijatelja i svih onih koji su uz grad Petrinju, Sisačko-moslavačku županiju, uz grad Glinu i uz sve gradove I mjesta pogođene potresom, mi sigurno ne bismo uspjeli. Zato, hvala još jednom”, rekao je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović koji je na kraju poručio:

“Moramo nastaviti dalje živjeti ovdje, pa i pod uvjetima koji su nemogući”.

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X