ljekarneuniverzalna

Ljekarne rade od 8 do 17 sati, dežurne od 0-24

Sukladno odluci Nacionalnog kriznog stožera Republike Hrvatske i Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, za vrijeme epidemije virusa COVID-19, ljekarne od danas do daljnjega rade u skraćenom radnom vremenu od 8 do 17 sati, te subotom od 9 do 12 sati. Ova odluka se odnosi na sve ljekarne na cijelom teritoriju Republike Hrvatske, osim dežurnih ljekarni koje rade od 0-24.

Prema naputku Kriznog stožera, rad djelatnika ljekarni organizirat će se u timovima, a definirat će se fiksni timovi koji međusobno neće dolaziti u kontakt. Rad u fiksnim timovima podrazumijeva izbjegavanje promjena i zamjena članova ljekarničkih timova, osim u slučaju samoizolacije pojedinog člana ili bolovanja.

Iz Hrvatske liječničke komore pozivaju građane da odlazak u ljekarne bude samo zbog izdavanja kronične ili akutne terapije te zbog preuzimanja neophodne terapije. Ljekarnici su dobili naputak da mogu uskratiti izdavanje lijeka za sve ostale zahtjeve koji nisu u kategoriji hitnosti ili kronične terapije.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X