Izbornik
primopredaja1462021t4

Magdalena Komes preuzela funkciju gradonačelnice Petrinje

PETRINJA – U privremenim prostorijama petrinjske Gradske uprave obavljena je službena primopredaja vlasti između dosadašnjeg gradonačelnika Darinka Dumbovića i nove gradonačelnice Magdalene Komes.

„Svi moji problemi nisu moji problemi više, sada su to od nove gradonačelnice. Ja sam joj poželio sve najbolje u budućem radu, životu. Ima jednu kvalitetnu sinergiju politike iz grada Petrinje prema županiji, državi, resornim ministarstvima i sve što je rezultat pokazao, a rezultat je pokazao promjene, rezultat je pokazao da je sama pobjeda HDZ-a ovdje vrlo dobra. Ona nije bila mala, zato će biti sve one obveze velike prema narodu i ljudima koji očekuju ovdje sve što treba napraviti i siguran sam da će Magdaleni trebati izuzetno puno pomoći. Želim joj puno sreće u radu, ali iz srca“, rekao je gradonačelnik na odlasku Darinko Dumbović.

Podsjetio je kako je grad prije osam godina naslijedio sa 25 milijuna kuna duga, a imao je tada proračun od 68 milijuna kuna. „Proračun je sada europski 438 milijuna kuna. Sada sam rekao da samo komunalno poduzeće Privreda ima više od 900 milijuna kuna projekata, projekti koji se rade. Aglomeracija koja je 90 posto gotova, partneri sa Lekenikom gdje imamo 350 milijuna kuna projekt i svi ovi mali projekti koji su vezani za ove male Aglomeracije. To je veliki posao. Financiranje će biti i ostati veliki problem, a da ne govorim da imamo razrušen grad. U tom našem gradu će trebati napraviti dobre prostorne planove i strategije koje će društvene djelatnosti ostaviti na onim razinama i prostorima na kojima su i danas iako su srušeni“, dodaje Dumbović.

Kazao je kako neće biti u Gradskom vijeću te se povlači jedno vrijeme iz politike, te će sada na prvo mjesto u svom životu staviti obitelj. Nova gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes je istaknula kako je konačno došao i dan primopredaje vlasti.

„Informacije koje sam dobila nisu dovoljne da sada kažem nešto više o stanju financija i projekata u gradu. Kao što smo obećavali kroz kampanju, napravit ćemo detaljne analize i revizije koje su potrebne da saznamo više o aktualnom financijskom stanju i projektima. Vidjet ćemo koje ćemo projekte nastaviti, za koje nemamo mogućnost nastavka, koji nisu nužni za nastavak života, vidjeti možda neke nove koji su nužni zbog katastrofe koja nas je zadesila zbog izvanrednih okolnosti. U svakom slučaju, čula sam i znam kroz rad u Gradskom vijeću da ima i dobrih stvari koje nam gradonačelnik sa svojim suradnicima ostavlja, ono loše što imamo na stanju nećemo se previše, barem ja i moj tim baviti time, to ćemo ostaviti za neke druge institucije da analiziraju i eventualno pokrenu neke postupke. Mi nećemo očajavati, znamo da je stanje teško i prije potresa bilo zbog nerazvijenosti ovog kraja i nekih drugih stvari, a naročito nakon potresa“, rekla je uvodno Komes.

Ističe kako će ova teška situacija u gradu nakon potresa će zahtijevati veliko zajedništvo i veliku suradnju. „Osim toga htjela bih se samo osvrnuti kratko na kampanju u kojoj sam čula jako puno ružnih riječi na račun HDZ-a. U samom početku zahvaljujem svojim stranačkim kolegicama i kolegama koji su me kao ženu prepoznali kao kandidata koji će ući u kampanju, a i prepoznali su kao kvalitetan kadar koji bi mogao pobijediti na izborima. Uspjela sam u tome sa svojim timom. Kao žena ispred HDZ-a dokazali smo da nismo neka konzervativna i zatucana stranka, broj jedan. Broj dva dokazat ćemo svojim djelovanjem zajedno sa svojim suradnikom zamjenikom Ivanom Prskalom, i sa svim ostalim suradnicima, da je stranka u kojoj jesmo, stranka poštenih ljudi, domoljubnih ljudi, kroz rad ćemo pokazati da imamo i energiju i viziju i da ćemo staviti javni interes ispred osobnog interesa i da ćemo raditi na boljitku našega grada na obnovi i revitalizaciji. Također na kraju, a ne manje bitno. Htjela bih se još jednom zahvaliti svima koji su do prvog dana potresa s nama, od volontera, stručnjaka, humanitaraca, donatora, na svemu što su do sada činili za ovaj grad, kako bi se barem pomalo počeo dizati na noge, ali obzirom na široke razmjere ove katastrofe, apeliram i dalje, pozivam na pomoć, ne samo u financijskom dijelu, nego i stručnom. Svi koji su voljni neka nam se obrate i jave“, rekla je Komes.

Još jednom je pozvala na zajedništvo jer je to jedna garancija uspjeha. Govoreći o svom prvom potezu, kazala je kako će to biti otvaranje gradske uprave građanima i medijima.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X