Izbornik
voda

Magistralni cjevovod puknuo u Ulici 6.kolovoza, sve raspoložive ekipe na terenu

PETRINJA – Jutros u 5 sati došlo je do puknuća magistralnog cjevovoda u Ulici 6.kolovoza zbog čega je cijeli grad, zajedno s okolnim naseljima ostao bez vode. Kako nam je rekao Anto Majić iz petrinjskog poduzeća Privreda, sve raspoložive ekipe odmah su izašle na teren i rade na otklanjanju kvara te se nadaju kako će kvar biti otklonjen do 12 sati.

„Na terenu su sve snage. Jutros odmah u 5 sati je zatvorena voda na cjevovodu da ne curi, zatvoren je povrat iz Mošćenice da ipak voda ostane u cjevovodu i da ljudi koji su u nižim predjelima imaju vodu. Vidim da u gradu još uvijek pomalo teče voda. Nadamo se da će kvar biti što brže otklonjen. Sve zavisi koliko je pukla cijev, metar ili šest metara. Ako se bude mogla samo staviti krom šelna kvar će biti riješen za dva sata, a ako bude trebalo rezati cijev i dodavati novu cijev, onda će to potrajati barem do 12 sati. Nadamo se da ćemo do 12 sati otkloniti kvar“, ističe Majić.

Kvar koji je nastao na magistralnom cjevovodu u Ulici 6.kolovoza je na nepristupačnom terenu, a o uzrocima kvara Majić je rekao : „To je još uvijek stari cjevovod koji je rađen 1960.godine, nije to na novom cjevovodu nego na starom koji se rekonstruira i na tom dijelu očekujemo uskoro da se taj stari cjevovod stavi van funkcije i da se spoji na novi cjevovod. Za 15-tak dana bi voda trebala biti puštena kroz novi cjevovod, ali još uvijek teče kroz stari i ta stara cijev je pukla, vijek trajanja joj je prošao“, zaključio je Majić. Privreda na kraju poziva sugrađane na razumijevanje.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X