Izbornik
kestenijadakosnica

Mala kestenijada polaznika igraonice „Košnica“

PETRINJA – Mirisni, vrući kesteni vesele i velike i male. Najmlađi polaznici „Košnice“, igraonice Dječjeg odjela Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja svoju su Malu kestenijadu održali u atriju petrinjskog Hrvatskog doma. Ravnatelj Knjižnice Ante Mrgan ističe kako je ova njihova kestenijada postala prava tradicija, obzirom je održana već četvrtu godinu za redom.

„Kestenijada kao i svake godine tradicionalno u Mjesecu hrvatske knjige. Nekada uspijemo započeti baš točno 15.listopada kada počinje Mjesec hrvatske knjige, ove godine je nešto malo s kestenima bilo problematično, ali uspjeli smo ih skupiti te smo kao i svake godine, i ove godine smo organizirali Kestenijadu za djecu naše igraonice „Košnica“. Ovdje su starije grupe Igraonice, oko 20-tak djece dođe, nekada više, nekada manje. Tu se svi lijepo zabavljamo, oni lijepo crtaju po Atriju, pečemo kestene“, rekao je Mrgan.

Kao i svake godine do sada, kesteni su pečeni na jedan tradicionalan način, odnosno, uz pomoć drva, vatre i starog probušenog lonca. Stoga Mrgan dodaje kako su ovom Kestenijadom htjeli najmlađima pokazati tu staru tradiciju pečenja kestena.

Dok je ravnatelj Knjižnice Ante Mrgan ložio vatru i pekao fine jesenje plodove kestena, djeca su sa svojim tetama iz igraonice „Košnica“ kratila vrijeme crtajući šarenim kredama po betonu i igrajući različite igre, a sve je bilo popraćeno i pjesmom.

Atrij je ubrzo zamirisao na pečene kestene, a dječji se pristići, uz malu pomoć knjižničara, zacrnili od slatkih plodova. Kako ih je poslužilo lijepo vrijeme, nakon čašćenja pečenim kestenima, ostalo je dovoljno vremena da se do dolaska roditelja, uz vesele pjesmice zaigra još i pokoja igra.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.
Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X