simglina

Malonogometnim turnirom u Glini počele kvalifikacije Sportskih igara mladih

GLINA – U sportskoj dvorani Osnovne škole Glina otvoren je Coca-Cola CUP, malonogometni turnir koji se održava u sklopu Plazma Sportskih igara mladih. Navedeni turnir, koji je već sedmu godinu organiziran pod okriljem Sportskih igara mladih, ove godine boravit će u 120 gradova diljem Hrvatske. Tihana Butorac, voditeljica ovih igara je istaknula kako će se mladi natjecati u deset sportskih disciplina.

„Igre se održavaju u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini, a danas smo se ovdje okupili na našem tradicionalnom Coca-Cola kupu. Radi se o najvećem malonogometnom turniru u regiji i ove godine okupit ćemo više od 35 tisuća djece i mladih u Hrvatskoj. Novitet ove godine, ono na što smo zaista ponosni je suradnja sa UEFA-om i njihova podrška u razvoju ženskog nogometa. Tako da od ove godine organiziramo i natjecanja za djevojke“, rekla je Butorac te dodaje kako se ovaj sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade održava 24.put.

Dodaje kako je cilj ovih igara da se kroz druženje i sport promiče zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti. „Svjedoci smo da djeca sve više i više vremena provode pred televizorima, laptopima i mobitelima, tako da zapravo želimo anulirati sve te nekakve stvari koje donosi taj moderan, sjedilački način života, a sve to im zapravo želimo pružiti u nekakvom amaterskom okruženju. Ne radi se o profesionalnom sportu, važnosti pobjede, nego o natjecanju i druženju“, dodaje Butorac.

Na službenom otvorenju bio je i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić koji je istaknuo značaj sporta za mlade. „Znamo svi da u današnje vrijeme mladi možda premalo provode fizičke aktivnosti, neću reći sportske, ali fizičke aktivnosti. Čestitam organizatorima koji su osmislili jedan način da okupe mlade da se bave sportom, ali ne samo sportom. Ovo je prigoda da mladi upoznaju jedni druge, da se druže“, rekao je Žinić.

Mladi osnovnoškolci i srednjoškolci tako se natječu u malom nogometu, košarci, rukometu, odbojci, tenisu, stolnom tenisu, odbojci na pijesku, šahu, graničaru i atletici. Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravat će se do svibnja nakon čega će uslijediti županijska finala, a ukupno će sudjelovati više od 3 000 ekipa. Coca- Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha.  Nakon Gline, slijedi kvalifikacijski turnir koji će biti održan u Topuskom.

Foto: Sportske igre mladih

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X