Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
_MG_2400www

Malteški red će postaviti trajne montažne kuće stradalima u potresu

SISAK – Sisački biskup Vlado Košić primio je u srijedu, 17. veljače u Velikom Kaptolu u Sisku veleposlanika Suverenog malteškog reda u RH Nj.E. g. Michaela Dzebu i ravnatelja Hrvatskog Caritas mons. Fabijana Svalinu. Tom prigodom razgovaralo se o zajedničkoj suradnji kako bi se odgovorilo na humanitarne izazove koje je razoran potres ostavio na području biskupije. Konkretno, Malteški red će financirati postavljanje trajnih montažnih drvenih kuća stanovnicima stradalima u potresu starije životne dobi, a pomoći će i kod obnove jedne župne crkve. Veleposlanik Dzeba dopremio je i donaciju bolničke opreme, a koja će biti proslijeđena Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku.

Istoga dana biskup je primio i predstavnike organizacije „Poljoprivrednici pomažu poljoprivrednicima“ iz Salzburga Alexandera i Doraju Eberle i Namira Porića te ravnateljicu Caritasa Sisačke biskupije Kristinu Radić. Oni će svoju pomoć usmjeriti ruralnim krajevima stradalima u potresu te će također krenuti s postavljanjem drvenih montažnih kuća najranjivijima.

Biskup je zahvalio svim gostima na djelima milosrđa što ih čine stradalima ovoga kraja.

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

close-link
X