Maskenbal se vratio u Hrastovicu Maskenbal se vratio u Hrastovicu
HRASTOVICA – Kao što su i najavili članovi KUD-a „Hrastovička gora“ iz Hrastovice, prvi puta nakon Domovinskog rata, organizirali su Maskenbal u Narodnom domu... Maskenbal se vratio u Hrastovicu

HRASTOVICA – Kao što su i najavili članovi KUD-a „Hrastovička gora“ iz Hrastovice, prvi puta nakon Domovinskog rata, organizirali su Maskenbal u Narodnom domu „Stjepan Radić“ u svom naselju.

„Dogovorili smo se na našem sastanku Kulturno-umjetničkog društva da bismo htjeli prvi puta ove godine, nakon Domovinskog rata, iako je to prije bilo tradicionalno, organizirati naš prvi Maskenbal. Nismo išli na nekakvu posebnu financijsku zaradu, htjeli smo samo da se održi, da pokrijemo nekakve opće troškove i nema veze neka budemo na nuli, ali neka to bude to. Jako sam zadovoljna, maske su bile odlične, mislim da su se svi jako lijepo potrudili, napravili su zaista sa stilom i to mi se jako sviđa. Posjećenost je daleko veća nego što smo mislili da će biti za prvi puta, što pokazuju i fotografije.“ – kazala je svoje dojmove predsjednica KUD-a „Hrastovička gora“ Ljiljana Sigur, te je najavila kako će Maskenbal postati tradicija za koju očekuje da će iduće godine biti još više posjećena i da će biti još brojnije maske.

Najavila je i nove aktivnosti: „Imamo još nekakvih ideja za koje mislimo da ćemo ih provesti, a to je da nakon Uskrsa planiramo jednu zabavu za koju su već mnogi zainteresirani, čista klasična zabava da se ljudi malo opuste, da se barem trenutno riješe briga i problema i da im to bude nekakav „ispušni ventil“, jer nama je ustvari samo zadovoljstvo naći se i družiti, a to je onaj „melem za dušu“.

Tijekom večeri, uz ples i skupinu „HoPa CuPa“, održan je i natjecateljski dio, odnosno izbor najoriginalnijih maski, a bilo ih je prijavljeno 17, što skupnih, što pojedinačnih, o čijem je konačnom poretku odlučivao peteročlani ocjenjivački sud u kojem su bili: Marijan Mandić, Ivica Božić, Borka Ćorković, Ivo Dražetić i Ljiljana Segedi. Na kraju su pobjedu odnijele „Ličanke“, drugoplasirani je bio „Slastičar“, a treće mjesto osvojili su „Veseli kauboji“.

Maskenbal je održan pod pokroviteljstvom Grada Petrinje i Turističke zajednice, a nagrade su osigurali sponzori: „Mlin i pekare“, Pečenjarnica „Naso“ i Pizzerija „Lucija“.

Komentari

Ivica Mioković Novinar / Sportski Urednik

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.