Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
danmuzejanslov

Međunarodni dan muzeja POU Hrvatski dom Petrinja obilježit će „Glinenom pričom“ Silvia Radoševića

PETRINJA – POU Hrvatski dom Petrinja i ove godine obilježava Međunarodni dan muzeja.

Svake godine, od 1977. ICOM (International Council of Museums) organizira Međunarodni dan muzeja (IMD), što predstavlja jedinstven trenutak za međunarodnu muzejsku zajednicu. Na ovaj dan muzeji koji sudjeluju, planiraju kreativne događaje i aktivnosti vezane uz temu Međunarodnog dana muzeja, bave se svojom javnošću i ističu važnost uloge muzeja kao institucija koje služe društvu i njegovom razvoju. Cilj Međunarodnog dana muzeja je povećati svijest o činjenici da su „muzeji važno sredstvo kulturne razmjene, obogaćivanja kultura i razvoja međusobnog razumijevanja, suradnje i mira među narodima“.

Zbog specifične situacije – pandemije koronavirusa, ove godine će muzeji širom svijeta taj datum obilježiti virtualno, no oni koji imaju mogućnost postaviti će izložbu bez službenog otvorenja.

Dan muzeja obilježava se 18. svibnja 2020. godine, a ovogodišnja tema Međunarodnog dana muzeja je „Muzeji za jednakost: različitost i uključivost“(Museums for Equality: Diversity and Inclusion) kojom se želi poticati inkluzivnost i pomicati, odnosno brisati granice prema pripadnicima ranjivih skupina.

Povodom Međunarodnog dana muzeja, POU Hrvatski dom Petrinja predstavit će „Glinenu priču“ Silvia Radoševića.

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X