Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
topmed1004

Medved: „Dom za starije i nemoćne osobe u Petrinji bit će obnovljen u rujnu“

TOPUSKO – Potpredsjednik Vlade i čelnik Stožera za otklanjanje posljedica potresa Tomo Medved posjetio je Top Terme u Topuskom. Na toj je lokaciji nakon potresa smješteno 109 korisnika Doma za starije i nemoćne osobe iz Petrinje. Tomo Medved se sastao i s načelnikom Općine Topusko Ivicom Kuzmićem te ravnateljem Top-Termi Topusko Domagojem Moslerom. Razgovarali su o posljedicama potresa i sanaciji šteta na širem području Topuskog.

Smještaj i prehranu korisnika iz Gline i Petrinje u toplicama financira država, a ta će se praksa nastaviti sve dok se korisnici na vrate u svoje domove. “Došao sam se uvjeriti u uvjete stanovanja ljudi koji su iz Petrinje i Gline nakon potresa ovdje privremeno smješteni. Zahvaljujem se ravnatelju toplica na osiguranim dobrim uvjetima. Dom za starije i nemoćne u Petrinji bit će obnovljen u rujnu; tada će se korisnici iz privremenog smještaja u Topuskom vratiti u svoj matični dom,” rekao je Medved, dodavši da korisnici u Topuskom imaju svu potrebnu skrb i njegu.

Sukladno dinamici povratka nastavit će se i projekt obnove toplica u koje je u zadnjih pet godina uloženo 30-tak milijuna kuna; dodatnih 25 milijuna uložit će se u iduće dvije godine izvijestio je ravnatelj Mosler. Planira se i povećanje kapaciteta i sadržaja Top-Termi s novim geotermalnim prstenom vrijednim 600 milijuna kuna.

Razvojne projekte u Topuskom s velikim investicijskim iznosima podržao je i saborski zastupnik Ivan Celjak. Tomo Medved istaknuo je potporu Vlade svim projektima, i pritom posebno istaknuo početak gradnje autoceste do Siska i spoja prema Topuskom.  Dosad je uklonjeno oko 50  u potresu oštećenih objekata, dodao je i za početak svibnja najavio obnovu nekonstrukcijskih elemenata obiteljskih kuća, dimnjaka i krovišta, primjerice, na potresom pogođenom području.

Načelnik Kuzmić kazao je da projekt Top-Termi nadilazi županijsku važnost te se može smatrati nacionalnim projektom kada bude završen za nekoliko godina.

Za idući petak potpredsjednik Vlade Medved najavio  je sastanak s predstavnicima više ministarstava s kojima će razgovarati o daljnjim mogućnostima razvoja ovoga kraja, ali i o sanaciji posljedica potresa te obnovi Općine Topusko, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

close-link
X