Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
20210125_112714wwww

Milošević ističe: Statičari su u mjesec dana pregledali 25 tisuća objekata

PETRINJA – Nakon sjednice Stožera za uklanjanje posljedica potresa potpredsjednik Vlade Boris Milošević je izvijestio o trenutnom stanju. Statičari su do sada u manje od četiri tjedna pregledali oko 25 tisuća objekata. Toliko je do sada pregledano u Zagrebu. Milošević je rekao i što su utvrdili:

„Preko tri tisuće objekata ima crvenu naljepnicu, više od 5 tisuća ima žutu naljepnicu. To znači da 8 tisuća objekata ima značajna oštećenja. Do sada smo postavili 780 privremenih stambenih jedinica, a u najavi je još oko 600 kontejnera.“

Još je potrebno stotinjak kontejnera da se riješe prioriteti što se tiče smještaja, dodao je Milošević. Najavio je kako će u suradnji s mobilnim operaterima biti postavljeno šest mobilnih baznih stanica kako bi se na ovom području pojačao signal za mobitele i Internet. To će olakšati komunikaciju građana sa Stožerom i međusobnu komunikaciju službi. Kad je u pitanju školstvo od 17 škola za koje je nastava odgođena na ovom području, danas je nastava krenula za 8 škola, dok bi za ostale trebala krenuti idući tjedan. Važna je informacija da će Ministarstvo poljoprivrede uvesti potporu malim drvoprerađivačima na potresom pogođenom području u visini od 10 milijuna kuna:

„Svaki drvoprerađivač će moći dobiti maksimalno 750 tisuća kuna prve pomoći. Tu se ne radi o naknadi štete nego je to jedna vrsta potpore. Ako je drvoprerađivač pretrpio veću štetu, on će u narednom razdoblju moći dobiti pomoć, ali sada pomoć osiguravamo u ovom iznosu.“

Također, dodao je Milošević, država je osigurala 10 milijuna kuna za preventivno cijepljenje životinja na ovom području.

Na pitanje o tome što je s kontejnerskim naseljem na Sajmištu i geomehaničkim ispitivanjima. Milošević kaže kako su tijekom vikenda obavljeni kvalitetni razgovori na tu temu. U utorak će biti poznati svi detalji od strukture troškove kako bi oni bili prihvatljivi, opravdani da bi se mogla tražiti refundacija iz europskih sredstava.

PITANJE O O OPTUŽBAMA O SEKSUALNIM UZNEMIRAVANJIMA

Na pitanje o tome je li upoznat s optužbama o seksualnim uznemiravanjima koje dolaze s Akademije dramskih umjetnosti, Milošević kaže kako je o tome upoznat jedino iz medija. “Podržavam da se svaka ta prijava do kraja istraži i da se učini sve da budemo senzibilizirani za taj problem, da sankcioniramo počinitelje kako se u budućnosti takve stvari ne bi događale.”

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

X