Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
potres03012020113

Ministarstvo do sada zaprimilo 5862 zahtjeva za obnovom

PETRINJA – Prema podacima Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom na području naše županije, s jučerašnjim danom na naše područje dopremljeno je sedam kontejnera, od čega četiri u Petrinju, dva u Sisak i jedan u Glinu.

Samo jučer je prikupljeno 511 zahtjeva za uklanjanje objekata na području pogođeno potresom, dok je u uredima Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine do sada zaprimljeno 5 862 zahtjeva za obnovom, od čega u Petrinji 2 185, jučer 41 zahtjev.

Tijekom jučerašnjeg dana na našem području bila su angažirana 24 vatrogasca s 12 vozila. Odradili su sveukupno 16 intervencija uklanjanja oštećenih dimnjaka, kao što su radili na sanaciji krovišta i izvide po dojavama. Petrinjski vatrogasci su između ostaloga skinuli zvona s crkve u Donjoj Bačugi.

Na terenu je bilo angažirano 116 djelatnika i volontera Hrvatskog Crvenog križa koji su podijelili 8,98 tona hrane, 1679 litara vode, 4695 toplih obroka. Također su pružili 55 usluga psihosocijalne pomoći te su radili na čišćenju bunara na četiri lokacije.

U Vojarni pukovnik Predrag Matanović smještene su još uvijek 33 civilne osobe s područja pogođenog potresom.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

close-link
X