duganaslov

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odobrilo 200 tisuća kuna za obnovu objekta „Duga“ DV Petrinjčica

ZAGREB/PETRINJA  – Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak 20. kolovoza 2021. donijela je Odluku o odabiru projekata u okviru Programa za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina.

Program je koncipiran kao odgovor na razvojne prioritete lokalne razine i predstavlja podršku u unapređenju socijalne, javne, komunalne i gospodarske infrastrukture te zaštite okoliša i energetske učinkovitosti.

Namijenjen je jedinicama lokalne samouprave koje su u skladu sa Zakonom o regionalnom razvoju Republike Hrvatske stekle status potpomognutog područja i kojima je udio pripadnika nacionalnih manjina u stanovništvu viši od 5% prema Popisu stanovništva iz 2011. godine.

Prema popisu stanovništva iz 2011. godine područje grada Petrinje je imalo 24.671 stanovnika. Šire gradsko područje obuhvaća ukupnu 55 naselja, a prema spomenutom popisu nacionalni sastav grada Petrinje bio je sljedeći: Hrvati 82,35%, Srbi 12% i ostali 5,65%.

Ovom Odlukom obuhvaćeno je 100 projekata za koje je ukupno odobreno financiranje u visini od 25 milijuna kuna. Među odobrenim projektima koji se odnose na područje naše Sisačko-moslavačke županije je i projekt „Obnova objekta “Duga” Dječjeg vrtića Petrinjčica“ za koji su Gradu Petrinji odobrena sredstva u visini od 200 tisuća kuna.

Sredstva za provedbu Programa osiguravaju se u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2021. godinu i projekcijama za 2022. i 2023. godinu, objavilo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X