Izbornik
divjakpetrinja2020

Ministrica Blaženka Divjak posjetila i Osnovnu školu Dragutina Tadijanovića

PETRINJA – Nakon posjete Strukovnoj školi Sisak, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak posjetila je i Osnovnu školu Dragutina Tadijanovića u Petrinji. Cilj radnog posjeta je bio informiranje o provedbi kurikularne reforme.

Ravnatelj Osnovne škole Dragutina Tadijanovića Petrinja Davor Miholjević je ministrici Divjak predstavio sve dobre strane kurikularne reforme, kao i poteškoće s kojima se susreću u provedbi ove reforme.

Ministrica je potom odgovarala na pitanja učitelja te je najavila natječaj za pilot projekt uvođenja cjelodnevne nastave, kao i uvođenje informatike kao izbornog predmeta u razrednu nastavu od iduće školske godine. Iako je posjet bio radni, ministrica je darovala učenike didaktičkim i promotivnim materijalima „Škole za život“.

„Ponosni smo što je ministrica odabrala baš našu školu za posjet, iako to nije prvi posjet ministra znanosti i obrazovanja našoj školi. Naime i prethodni ministar, Pavo Barišić, posjetio je našu školu 15.svibnja 2017.godine u okviru radnog posjeta Sisačko-moslavačkoj županiji“, podsjećaju iz Osnovne škole Dragutina Tadijanovića Petrinja.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X