Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
hcknos280372

Mladi za mlade na Sajmištu grade dječje igralište

PETRINJA – Zahvaljujući pomoći iz Njemačke, tik uz kontejnersko naselje na Sajmištu, Centru novog života, uskoro će niknuti malo dječje igralište. Kako je došlo do realizacije ove akcije, otkrio nam je Vladislav Rakonjić, organizator akcije izgradnje dječjeg igrališta.

„Ideja je potekla od mene zbog toga što ja inače gradim dječja igrališta sa svojim partnerima iz Njemačke, i čim se ovdje u Petrinji dogodila ova katastrofa, ja sam ih kontaktirao i rekao idemo nešto napraviti za djecu Petrinje, ovdje je sada to potrebno. Oni su se odmah odazvali i sada smo organizirali ovu akciju, prikupili smo donacije i u tjedan dana ćemo za djecu, uz pomoć volontera iz Njemačkih, kojih je 22, od toga polovica djece, ćemo izgraditi igralište“, rekao je Rakonjić.

Među mladima koji su došli pomoći svojim vršnjacima u Petrinju su i 12-godišnja Ammelie i 10-godišnja Skadie. Otkrile su nam zbog čega su se odlučile doći u Petrinju, kako pomažu i kakav je osjećaj pomagati.

„Predivan je osjećaj pomagati jer osjećamo da možemo dati nešto čega mi imamo viška. Želimo pomoći ovdje izgraditi igralište kako bi se djeca mogla opet igrati. Ovo nam je prva veća akcija u kojoj sudjelujemo i baš je dobar osjećaj. Ovdje ćemo sada uređivati teren, tako da se djeca ne ozlijede kada padnu. Budemo napravili i neke druge sprave. Ovaj kontejner kojeg smo postavili je također dio igrališta, na njemu ćemo još isto tako graditi neke stvari“, otkrile su nam Ammelie i Skadie.

Svi sudionici koji rade na realizaciji izgradnje ovog igrališta borave u Petrinji, a mladi volonteri nam otkrivaju kako se ponekad i sprijatelje sa svojim vršnjacima, što je ponekad i teško zbog jezične barijere, no tijekom trajanja projekta, vrlo rado se igraju.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

close-link
X