Mladost nastavila pobjednički niz – treća uzastopna pobjeda Mladost nastavila pobjednički niz – treća uzastopna pobjeda
PETRINJA – Nogometaši petrinjske Mladosti, u 18. kolu Četvrte nogometne lige – Središte, ugostili su momčad kutinske Moslavine od koje su bili bolji 3:0.... Mladost nastavila pobjednički niz – treća uzastopna pobjeda

PETRINJA – Nogometaši petrinjske Mladosti, u 18. kolu Četvrte nogometne lige – Središte, ugostili su momčad kutinske Moslavine od koje su bili bolji 3:0.

Petrinjci su, bez „požutjelih“ Krmpotića, Jandrića i Drljače i „pocrvenjelog“ Bezića, ali i standardnog vratara Kovačevića dugo lomili otpor Kutinčana koji je popustio tek u finišu susreta. Počelo je prigodom domaćih u 9. minuti kada je Cerjak na „petercu“ odlično pucao glavom, a gostujući vratar Kovačić isto tako obranio. U 11. minuti iz slobodnog udarca, s 20-ak metara, pokušao je i Hrnčević, ali lopta je završila u naručju gostujućeg vratara. Odmah iza toga, minutu kasnije, za goste je pokušao Lončarević iz okreta na rubu 16-erca, ali vratar Moštak je vršcima prstiju dotaknuo loptu tako da se od gornje vratnice odbila izvan igrališta. Nakon toga, sve do 26. minute, uslijedilo je razdoblje igre koja se najvećim dijelom odvijala između dva 16-erca, a onda se Hrnčević na rubu kaznenog prostora našao sam iza gostujuće obrane, ali je naciljao ravno u ruke vratara Kovačića. Ipak, u 34. minuti, Hrnčević se uspio upisati u listu strijelaca kada je Špišić iz slobodnog udarca s desne strane ubacio loptu pred gostujuća vrata gdje se nakon odbijanaca u gužvi najbolje snašao petrinjski napadač i iz neposredne blizine zatresao mrežu. Do povećanja prednosti Petrinjci su mogli doći već u slijedećoj minuti kada je ponovo Špišić iz slobodnog udarca, ovaj puta s lijeve strane, na suprotnoj pronašao usamljenog Gajdeka, a njegovu loptu upućenu prema praznim vratima Horvat je uspio izbaciti izvan igrališta.

U drugom dijelu, u 57. minuti, Hrnčević se na desnoj strani ponovo našao „oči u oči“ s gostujućim vratarom, čak ga je i zaobišao, ali gađajući suprotni kut lopta je otišla pokraj vratnice izvan igrališta. Minutu kasnije Hrnčević je bio i asistent s ruba kaznenog prostora prema Dolovčaku na lijevoj strani, a mladi petrinjski igrač pogodio je „malu mrežicu“, ali s vanjske strane. Obećavajuću akciju gosti su izveli u 67. minuti kada je Šenija asistirao Lončareviću na lijevoj strani, ali njegov odličan udarac domaći vratar Moštak isto tako efektno je neutralizirao odbivši loptu izvan igrališta. U samom  finišu susreta Hrnčević se još jednom prije izlaska s terena, u 79. minuti, odlučio na udarac s 18 metara, a ovaj puta vratar Kovačić je iz dva pokušaja uspio loptu ukrotiti. Međutim, u 85. minuti bio je nemoćan kada je Gajdek iz slobodnog udarca s 18 metara naciljao vratnicu od koje se lopta odbila do Baničeka na pet metara i koji ju je zakucao u mrežu. Na kraju, kada se sutkinja Šegota pripremala označiti kraj susreta Korečić je uputio dugu loptu pred gostujuća vrata gdje se našao Baniček i zaobišao vratara Kovačića pogodivši mrežu za konačnih 3:0.

Ostali rezultati su:

DINAMO – MLADOST (Z) 0:1

VRAPČE – KARLOVAC 1919 3:0

TONDACH – CROATIA 3:0

ODRA – ZELINA 1:1

GAJ MAČE – SEGESTA 0:1

GRADIĆI – SAVA STRMEC 3:1

BISTRA – SAMOBOR 3:1

Trenutni poredak je: 1. VRAPČE 41, 2. MLADOST (P) 38, 3. BISTRA 37, 4. SEGESTA 34, 5. GAJ MAČE 32, 6. ZELINA 30, 7. ODRA 25, 8. TONDACH 25, 9. DINAMO 25, 10. MLADOST (Z) 22, 11. KARLOVAC 1919 21, 12. GRADIĆI 19, 13. SAVA STRMEC 15, 14. CROATIA 15, 15. MOSLAVINA 14, 16. SAMOBOR 12 bodova.

U idućem, 19. kolu, u nedjelju, 24. ožujka, od 15.30 sati, nogometaši petrinjske Mladosti gostovat će kod momčadi Save Strmec.

Komentari

Ivica Mioković Novinar / Sportski Urednik

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.