mla-spa

Mladost se pobjedom priključila vrhu, a Španskom dodijelila „fenjer“

PETRINJA – Nogometaši petrinjske Mladosti, u 8. kolu Treće hrvatske nogometne lige – Središte, ugostili su momčad Španskog od koje su bili bolji 4:1.

Domaći su već od početka krenuli odlučno i u 8. minuti priprijetili iz slobodnog udarca s 18 metara preko Bezića, a lopta je okrznula vratnicu i završila izvan igrališta. Ubrzo zatim, u 10. minuti, Petrinjci su u sredini gostujućeg kaznenog prostora odigrali filigransku akciju koju je okončao Filipović pogodivši, s desne strane, suprotni kut vratara Lukića. Gosti su prvi puta uzvratili u 13. minuti kada je Guliš s desetak metara odbijenu loptu poslao preko vrata. U 29. minuti Mladostaši su izveli brzu kontru preko Cerjaka i Lovrića nakon čijeg je udarca s deset metara gostujući čuvar mreže uspio loptu ukrotiti, a onda je pet minuta prije odmora Filipović izveo udarac iz kuta s lijeve strane na suprotnu vratnicu gdje je loptu glavom dočekao Pavlović i skrenuo je prema mreži tako da je Lukićev pokušaj izbacivanja bio bezuspješan jer je već prešla crtu.

Drugi dio počeo je slično kao i prvi, naime, u 53. minuti Bezić je još jednom pokušao iz „slobodnjaka“ s ruba kaznenog prostora, ali ovaj puta vratar Lukić je uspio loptu odbiti. Međutim, bio je nemoćan u 64. minuti kada se Abramović izborio za loptu na rubu igrališta na desnoj strani i na suprotnoj pronašao Radoševića kojem iz neposredne blizine glavom nije bilo teško pronaći nebranjeni dio mreže. Ubrzo zatim Radošević je poentirao i drugi puta u 71. minuti kada ga je dugom loptom iza gostujuće obrane, na 25 metara, pronašao Cerjak i uslijedio je lob u praznu mrežu preko istrčalog vratara Lukića. U samom finišu i gosti su došli do prve prave prigode nakon brze kontre koju je efektno okončao Pavlic pogodivši gornji lijevi kut domaćeg vratara Jurgana. Mogli su gosti poentirati i u 89. minuti kada je Perišić izveo udarac iz kuta s lijeve strane, a Miletić najviše skočio u sredini kaznenog prostora, međutim lopta je završila u rukama vratara Jurgana i odmah u istoj minuti uzvratili su domaći u kontri kada je Hrnčević dobro pucao s deset metara, Lukić loptu odbio, a Radošević natrčao i opalio preko vrata.

Ostali rezultati su:

HAŠK – BISTRA 0:0

PONIKVE – TRNJE 1:1

DUGO SELO – MAKSIMIR 0:0

LUČKO – ZAGOREC 1:0

KURILOVEC – VRAPČE 1:1

VRBOVEC – VINOGRADAR 1:1

GAJ MAČE – JARUN 1:2

Trenutni poredak je: 1. VINOGRADAR 19, 2. MAKSIMIR 16, 3. KURILOVEC 15, 4. JARUN 14, 5. MLADOST 14, 6. VRAPČE 13, 7. ZAGOREC 13, 8. PONIKVE 9, 9. DUGO SELO 8, 10. LUČKO 8, 11. GAJ MAČE 8, 12. BISTRA 8, 13. HAŠKO 8, 14. TRNJE 7, 15. VRBOVEC 6, 16. ŠPANSKO 6 bodova.

U slijedećem, 9. kolu, u nedjelju, 20. listopada, od 15 sati, nogometaši petrinjske Mladosti gostovat će u Mladini kod momčadi Vinogradara.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.

 

Ivica Mioković

Ivica Mioković

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.

NAJNOVIJE VIJESTI

X