Mladost u prijateljskom ogledu bolja od Radnika iz Majura Mladost u prijateljskom ogledu bolja od Radnika iz Majura
PETRINJA – U sklopu priprema za početak prvenstva Četvrte nogometne lige – Središta Zagreb nogometaši petrinjske Mladosti odigrali su prijateljsku utakmicu protiv županijskog prvoligaša... Mladost u prijateljskom ogledu bolja od Radnika iz Majura

PETRINJA – U sklopu priprema za početak prvenstva Četvrte nogometne lige – Središta Zagreb nogometaši petrinjske Mladosti odigrali su prijateljsku utakmicu protiv županijskog prvoligaša Radnika iz Majura od kojeg su bili bolji 3:2.

Petrinjci su prvu dobru prigodu stvorili u 13. minuti kada je Krmpotić dobro pucao iz poluokreta s 18 metara, ali vratar Jengić uspio je loptu ukrotiti. Nakon toga, u 17. minuti, domaći su imali dvije prigode kada se najprije Papić, na dodavanje Krmpotića, našao sam iza gostujuće obrane, ali ovaj puta gostujući čuvar mreže u padu je odbio loptu, dok je u nastavku, na novo dodavanje Krmpotića, Jandrić s ruba kaznenog prostora gađao ravno u Jengića. Blizu pogotku Petrinjci su bili i u 26. minuti kada je Špišić izveo udarac iz kuta s lijeve strane, a najviši u skoku pred gostujućim vratima bio je Bezić, ali nakon njegovog udarca glavom lopta je prohujala uz desnu vratnicu. Ipak, u 29. minuti Mladostaši su poentirali iz kaznenog udarca kada su prethodno dupli pas odigrali Krmpotić i Jandrić kojeg je u prodoru nepropisno zaustavio Dupić i sudac Bizjak je opravdano pokazao na bijelu točku odakle je precizan bio Krmpotić, a to isto ponovio je i u 35. minuti kada je „tragičar“ ponovo bio Dupić, ali ovaj puta pred svojim vratima izbacio je loptu rukom ispred Špišića koji je bio u naletu nakon odličnog ubacivanja Korečića. Do kraja prvog dijela, u 38. minuti, viđena je prva ozbiljnija akcija gostiju kada je Radošević u sredini domaćeg kaznenog prostora pronašao Meščića, ali vratar Kovačević je odlično reagirao i spasio svoju mrežu.

Na početku drugog dijela, u 49. minuti, domaći su ponovo bili u odličnoj prigodi kada su dupli pas odigrali Baniček i Živčić koji je „oči u oči“ s Jengićem pokušao lob udarcem matirati gostujućeg vratara, međutim lopta je preletjela cijela vrata. U 61. minuti lopta se ponovo našla na bijeloj točki, ali ovaj puta na suprotnoj strani kada je u brzoj gostujućoj akciji Dejanović u domaćem 16-ercu oborio Balena, a uspješan realizator bio je Lovreković. Nakon toga uslijedile su još dvije prigode gostiju i to u 66. minuti kada je Brodarac odlično pucao s ruba 16-erca, ali lopta je završila uz samu desnu vratnicu, te u 70. minuti kada se Meščić našao sam pred vratarom Kovačevićem koji je padom u noge spriječio najgore. U samom finišu viđena su još dva pogotka, po jedan na svakoj strani, a najprije se u 84. minuti, na precizno ubacivanje Baničeka, Matić našao sam ispred vratara Jengića i pokraj njega skrenuo loptu u nebranjenu mrežu, dok je u 86. minuti Balen dugo neometan „putovao“ uz rub domaćeg kaznenog prostora i onda sa sredine odlično naciljao donji desni kut vratara Kovačevića.

Novu provjeru Petrinjci će imati u subotu, 18. kolovoza, kada će gostovati u Novskoj kod još jednog županijskog prvoligaša, momčadi Libertasa.

Komentari

Ivica Mioković Novinar / Sportski Urednik

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.