Izbornik
mladost-n

„Mladostaši“ na radnom sastanku kod petrinjskog gradonačelnika Dumbovića

PETRINJA – Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović, u gradskoj upravi je održao radni sastanak s članovima Uprave Nogometnog kluba „Mladost“: Nevenom Žužićem, predsjednikom, Božom Klindićem i Želimirom Krmpotićem, dopredsjednicima, te Davorom Ivićem, direktorom Kluba, a tema je bila „Aktivnosti Kluba u slijedećem razdoblju“.

Davor Ivić je izvijestio da je prvenstvo 3.HNL-Središte prekinuto i okončano zbog novonastale situacije s koronavirusom, te je dodao: „Nema daljnjeg nastavka prvenstva već se zaključuje trenutnim stanjem na prvenstvenoj ljestvici. Mladost dijeli drugo mjesto i upravo sukladno plasmanu prijavila se za postupak licenciranja za 2. HNL. Obzirom da je prvak lige momčad Vinogradara iz Mladine, koja je također obavila prijavu za licenciranje, ali već neko vrijeme ne ulazi u viši stupanj natjecanja, iako zauzimaju prvo mjesto nismo htjeli odustati od mogućnosti dobivanja licence i mogućnosti ulaska u kvalifikacije za popunu 2.HNL.“

„Sam postupak licenciranja se odvija kroz nekoliko kriterija, a to su: administrativno i stručno osoblje, te sportski, pravni, infrastrukturni i financijski kriterij koji jasno propisuju što je potrebno napraviti kako bi se isti zadovoljili. To je jedan složen i vrlo zahtjevan posao što u administrativnom dijelu, što u uređenju infrastrukture na stadionu. Već dosta toga je napravljeno u postupku licenciranja prošle godine za 3.HNL-Središte, ali su sada u dijelu infrastrukture potrebni radovi na postavljanju 1000 sjedalica s naslonom i proširenja natkrivenog dijela tribine kako bi imali više od 300 natkrivenih mjesta. Za navedene radove već imamo ponude izvođača i samo je potrebno provesti postupak sukladno proceduri gradskih službi. Gradonačelnik nam je kao i puno puta da sada dao potporu za naš rad na čemu mu se zahvaljujemo kao i svim službama Grada Petrinje koje su nam uvijek na dispoziciji kad dođe do određenih potreba za rješavanje. Zaključeno je da klub ide ispravnim smjerom, da će se učiniti sve što je potrebno za dobivanje tražene licence, ali da se držimo dosadašnjih dogovora i smjernica za rad Kluba u novoj sezoni.“ – rekao je Ivić.

Ivica Mioković

Ivica Mioković

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.

NAJNOVIJE VIJESTI

X