igralistemoscenica19gore

Mošćenica dobiva novo dječje i sportsko igralište, projekt vrijedan 2,7 milijuna kuna

MOŠĆENICA – U Ulici Braće Radić u Mošćenici u sklopu projekta „Rekonstrukcija dječjeg i sportskog igrališta Mošćenica“, ovo petrinjsko prigradsko naselje uskoro će dobiti novo dječje i sportsko igralište. Buduća igrališta prostiru se na gotovo 13 tisuća kvadratnih metara prostora.

„Grad Petrinja je proveo postupak vezano za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa vezano za dječje sportsko igralište koje se nalazi u Mošćenici. Radi se o dvije velike čestice i ti su imovinsko-pravni odnosi riješeni sa Republikom Hrvatskom u prošloj godini. U međuvremenu je izrađena i projektna dokumentacija za rekonstrukciju postojećeg dječjeg igrališta i za izgradnju sportskog igrališta“, pojasnila je Vera Kaurin, privremena pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Grada Petrinje.

„Dječje igralište će se rekonstruirati na način da će se izgraditi prilazne staze, staviti šah ploča, dodatne klupe i uredit će se hortikultura. Sportsko igralište obuhvaća površinu koja će biti u ogradi, a iznosi oko dvije tisuće kvadrata. Izgradit će se dva objekta, to su košarkaško i rukometno igralište. Uz to će biti postavljene i tribine za 80 gledatelja, 80 sjedala, a isto tako i reflektori koji će omogućavati obavljanje sportskih događanja u noćnim satima“, rekla je Kaurin te dodaje kako je ovaj projekt vrijedan 2,7 milijuna kuna, u tijeku je postupak javne nabave, a rok izvođenja radova je godinu dana.

Radove je u pratnji svojih suradnika obišao i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović koji je pohvalio komunalni odjel koji je ishodovao svu potrebnu dokumentaciju kako bi mogli početi sa realizacijom ovog projekta.

„Ono što treba naglasiti da je Mošćenica mjesto od 2500 stanovnika i da od 500 općina, 200 općina u Hrvatskoj je manje od Mošćenice. Moramo dati naglasak da ovo mjesto živi samo od sebe, bez ustrojstva, onoga što imaju ostale općine u Lijepoj našoj domovini. Što znači da su mnogi potrošili novce uzalud,  a mi želimo samo dati do znanja da se u Mošćenici ovdje, na prvoj liniji bojišnice, imamo ljude koji su zaslužili ovaj standard zbog doprinosa u Domovinskom ratu“, rekao je Dumbović.

Uz postojeće dječje igralište koje će biti rekonstruirano, bit će uređeno i sportsko igralište za mali nogomet i sportsko igralište za košarku. Procijenjena vrijednost ovog projekta je 2,7 milijuna kuna.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X