vojno-hod

Na 27. hodočašće u Mariju Bistricu krenulo 40 hodočasnika iz petrinjske vojarne „puk. Predrag Matanović“

PETRINJA – Ministarstvo hrvatskih branitelja, u suradnji s Vojnim ordinarijatom u Republici Hrvatskoj, organizira sudjelovanje hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji na 27. hodočašću Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u Svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, u nedjelju, 06. listopada.

Već tradicionalno, 14. godinu za redom, na trodnevni put dug 102 kilometra pješice prema Mariji Bistrici krenulo je 40 pripadnika „Gromova“ i „Tigrova“, te Zapovjedništva za potporu iz petrinjske vojarne „Pukovnik Predrag Matanović“.

Prije polaska služena je sveta misa koju je predvodio don Branko Čagelj, novi vojni kapelan od 01. listopada, koji je zamijenio dosadašnjeg don Antonia Mikulića koji odlazi na novu dužnost, a don Čagelj je u poruci kazao: „Danas kako imamo i blagdan sv. Franje Asiškog, koji je jedan od najvećih svetaca katoličke crkve, a on je i kao hodočasnik prošao cijelu Europu, čak i do Svete zemlje je išao, kako pješice tako i morem, čak je išao i do sultana i izborio se za tadašnja prava kršćana koji su bili proganjani. Tako sam i njima poručio u tom hodočašću da se spominju, kako sebe i svoje obitelji, tako i svih ostalih nakana i potreba i da Majci Božjoj dođu u molitvi tražeći ono što je najpotrebnije za njihov život, a i da Majka Božja učini ono što ona misli da je dobro za njih.“

Na put ih je ispratio i zapovjednik 2. mehanizirane bojne Gromovi bojnik Ivan Radić, te je naglasio: „Svima čestitam i iskrena zahvala na tome što ste odlučili ići pješice u nacionalno svetište i želim vam od srca da ove dane koje ćete provesti na tom hodočašću provedete u miru, u jednoj pozitivnoj i dobroj atmosferi, da se vaši zavjeti i sve vaše želje ispune. Dobro se podružite, bit će prilike i za razgovore i za druženje.“

Tijekom trodnevne hodnje hodočasnici će organizirana odmorišta imati u Dubrovčaku i Kašini, a u nedjelju će sudjelovati u koncelebriranoj svetoj misi od 10.15 sati i Križnom putu od 15 sati.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.
Ivica Mioković

Ivica Mioković

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.

NAJNOVIJE VIJESTI

X