izboriuniverzalna19go2

Na birališta u Petrinji izašlo 18,34 posto birača, više nego u prvom krugu

PETRINJA – Jutros u 7 sati u Hrvatskoj su otvorena birališta na kojima više od 3,8 milijuna birača u drugom izbornom odlučuje tko će u idućih pet godina biti predsjednik države, hoće li to biti aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ili će na Pantovčak bivši premijer Zoran Milanović. Birališta su otvorena sve do 19 sati, do kada traje i izborna šutnja.

Na području grada Petrinje građani svoje građansko pravo mogu ostvariti na ukupno 36 biračkih mjesta, a pravo glasa ima 20 977  građana Petrinje. Do 11 sati i 30 minuta na birališta u Petrinji izašlo je 18,34  posto registriranih birača, odnosno 3 666 građana. Najveća izlaznost od 26,58 posto zabilježena je u Nebojanu, dok je najmanja izlaznost od 4,78 posto zabilježena u Novom Farkašiću. Kakva je izlaznost na biralištima do 16 sati i 30 minuta Državno izborno povjerenstvo objavit će oko 17 sati. Usporedbe radi, u prvom krugu predsjedničkih izbora na birališta u Petrinji je izašlo 14,68 posto registriranih birača, odnosno 2 861 građanin.

Birači koji odluče ispuniti svoju dužnost, na biračkom mjestu dočekat će glasački listić s imenima dvoje kandidata, a svaki birač zaokružuje samo jedno ime, odnosno redni broj ispred odabranog kandidata, na način da to bude čitko i jasno kako bi listić bio važeći. Državno izborno povjerenstvo je pozvalo birače da iskoriste svoje pravo i izađu na birališta.

Na listićima su imena Zorana Milanovića (SDP) i Kolinde Grabar Kitarović (HDZ). Sedmi su ovo predsjednički izbori koje će promatrati do sada rekordan broj promatrača, više od 24 tisuće.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X