svetaobitelj-1_ww

Na blagdan Svete Obitelji u župi Preobraženja Gospodnjeg kršteno petero djece

PETRINJA – Na nedjelju Svete obitelji, 29.12. u župi Preobraženja Gospodnjeg u Petrinji župnik Damir Ceković je krstio petero djece: Anu i Ivu Marić, Matiasa i Gabriela Martića te Gabrielu Jakovljević koja je četvrto dijete u obitelji. Svečanu svetu misu je predvodio župnik vlč. Damir Ceković, a na oltaru su posluživali trajni đakon vlč. Vjekoslav Uvalić i akolit Kristijan Pezić. U propovijedi vlč Ceković je istaknuo da u obitelji na prvome mjestu moraju biti supružnici jedan drugome. Ako djeca vide ljubav i poštovanje među majkom i ocem onda će i oni razvijati ljubav i sklad u obitelji.

Vlč. Ceković je zaključio kako je cijela župna zajednica radosna što u svoje okrilje prima čak petero novih članova i kako je ovo veličanstveni dan za sve jer pet mališana postaje Kristovo dijete.

Ovim krštenjima je na jedan predivan način proslavljena svetkovina Svete obitelji, koja može biti uzor i primjer života za roditelje i kumove pri odgoju djece.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X