Izbornik
hzzsisak

Na kraju kolovoza bez posla u županiji bilo 7 518 osoba

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnih ureda Sisak i Kutina, krajem kolovoza ove godine u evidenciji zavoda bilo je registrirano 7 518 nezaposlenih osoba, što je u odnosu na mjesec prije smanjenje nezaposlenosti za 0,5 posto, dok je na godišnjoj razini nezaposlenost smanjena za 21,5 posto.

Od ukupnog broja registriranih nezaposlenih osoba u županiji, najviše je nezaposlenih u Sisku gdje posao traži 2 258 osoba, Kutini gdje su bez posla 893 osobe te Petrinji gdje je bez posla 829 osoba. Najmanju nezaposlenost ima Općina Majur gdje posao traži 46 osoba. U usporedbi s  istim mjesecom lani, evidentirana nezaposlenost je smanjena u gotovo svim gradovima i općinama, a povećanje nezaposlenosti je zabilježeno u Lipovljanima.

Tijekom kolovoza ove godine u evidenciju nezaposlenih prijavilo se 538 osoba, najviše iz prerađivačke industrije. Istovremeno, iz evidencije nezaposlenih izašle su 572 osobe, a najviše njih posao je pronašlo u djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X