Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
hzzsisak

Na kraju prosinca bez posla 9139 osoba u cijeloj županiji

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnih ureda Sisak i Kutina, krajem mjeseca prosinca 2020.godine registrirano je 9139 nezaposlenih osoba. Na mjesečnoj razini nezaposlenost je porasla za 0,1 posto, dok je na godišnjoj razini nezaposlenost porasla za 4,6 posto.

U Sisku je bez posla 2588 osoba, u Petrinji 1110 osoba, Kutini 1098 osoba, dok najmanju nezaposlenost ima Majur gdje je bez posla 56 osoba. U odnosu na isti mjesec lani, nezaposlenost je smanjena najviše u Majuru, Glini te Hrvatskoj Dubici, dok najveće povećanje nezaposlenosti bilježe u Lipovljanima, Petrinji te Donjim Kukuruzarima.

Tijekom prosinca prošle godine u evidenciju nezaposlenih novoprijavljeno je 587 osoba, a najviše ih je došlo iz prerađivačke industrije, javne uprave i obrane, djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane kao i građevinarstva. Iz evidencije nezaposlenih izašlo je 576 osoba, a najviše su posao pronašli u prerađivačkoj industriji, ostalim uslužnim djelatnostima, trgovini na veliko i malo te u javnoj upravi i obrani.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X