Miroslav_Vukovic-750x350

Na petrinjskim prometnicama u studenom 14 prometnih nesreća

PETRINJA – Na petrinjskim prometnicama tijekom mjeseca studenoga ove godine dogodilo se ukupno 14 prometnih nesreća, što je u odnosu na studeni prošle godine rast broja prometnih nesreća za 40 posto, rekao je Miroslav Vuković, djelatnik za prometnu preventivu Policijske postaje Petrinja.

„Sa ozlijeđenim osobama smo imali pet prometnih nesreća, prošle godine dvije, sa materijalnom štetom smo imali devet prometnih nesreća, a prošle godine sedam. Sa poginulim osobama ove godine nismo imali prometnih nesreća, dok smo prošle godine imali jednu prometnu nesreću sa poginulom osobom gdje je jedna osoba smrtno stradala. Teško tjelesno ozlijeđenih osoba ove godine smo imali jednu prometnu nesreću, a sa lakše ozlijeđenim osobama pet prometnih nesreća. Sudionika pod utjecajem alkohola u prometnim nesrećama imali smo četvero, a prošle godine dvoje“, rekao je Vuković.

Ugrožen dani su bili utorak i nedjelja kada su se dogodile po tri prometne nesreće, a najviše prometnih nesreća dogodilo se u vremenu od 14 do 16 te od 16 do 18 sati. „Gledajući po vrstama prometnih nesreća, imali smo šest prometnih nesreća kao slijetanje vozila sa kolnika, a gledajući po okolnostima prometnih nesreća imali smo šest prometnih nesreća zbog brzine neprimjerene uvjetima na cesti“, dodaje Vuković.

Osvrnuo se posebno i na akcije koje je policija provela tijekom Martinja. „Od 8.do 12.studenoga nije se dogodila niti jedna prometna nesreća, dok smo poduzeli 31 represivnu mjeru. Od toga, imali smo sudionika pod utjecajem alkohola, 8 počinitelja. Uglavnom prometnih nesreća u tom razdoblju nismo imali te stoga možemo reći kako je Martinje prošlo dosta dobro“, kazao je Vuković.

Najviše prometnih nesreća se dogodilo u Ulici Stjepana Radića, a gledajući po starosnoj strukturi, u pet prometnih nesreća od ukupno njih 14, sudjelovali su vozači stari od 18 do 24 godine.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X