bolnicasisak2020

Na području naše županije i dalje 13 pozitivnih na koronavirus, tri pacijenta u bolnici

Prema podacima Stožera za civilnu zaštitu Sisačko-moslavačke županije, u Općoj bolnici dr.Ivo Pedišić Sisak u izolacijskoj jedinici smještena su tri pacijenta, dok je 10 pacijenata na kućnom liječenju. Trenutno je i dalje 13 dokazano pozitivnih pacijenata na koronavirus.

Voditeljica Službe za epidemiologiju Sonja Pajtlar, dr. med., spec. Epidemiologije jučer je zbog dva oboljela policajca od bolesti COVID-19 obavila epidemiološki izvid u Top Termama Topusko. Utvrđeno je da su oboljela dva policajca iz tzv.„koridora“ kao policijske formacije.

Apelira se na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije da se striktno drže svih naputaka vezano uz epidemiju bolesti COVID-19 i da ih dosljedno provode. „Uspjeh borbe protiv ove bolesti ovisi o svijesti i disciplini svih naših stanovnika. Potrebno je striktno poštivati sve propisane mjere zaštite, kao i rigorozne mjere provođenja osobne higijene i higijene kućanstva (mokro čišćenje, dezinfekcija i dr.) i dobro provjetravanje prostorija (izbjegavanje ustajalog i suhog zraka u kući). Pravilna prehrana,redovita tjelovježba, dovoljno sna, visoka osobna higijena, higijena stanovanja i komunalna higijena važni su saveznici u borbi protiv bolesti COVID-19“, zaključuju iz Stožera za civilnu zaštitu Sisačko-moslavačke županije.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X