petrinja_vatrogasci pripremaju teren za nadolazeći vodeni val (2)

Na području Petrinje angažirano 6 timova za poplave i 3 DVD-a

PETRINJA – Hrvatska vatrogasna zajednica u priopćenju je navela da je na području Petrinje došlo do plavljenja uslijed velikih oborina no da se stanje djelomično smirilo,  a vatrogasci neprestano rade na ispumpavanju. Zbog plavljenja prometnica i objekata na području Petrinje angažirano je 6 timova za poplave i 3 DVD-a, a u pripravnosti su i ostala dobrovoljna vatrogasna društva s područja županije.

Vatrogasci i u ostalim županijama rade na sanaciji posljedica nevremena pa je tako u posljednja 24 zabilježeno 138 tehničkih intervencija u kojima je sudjelovalo 411 vatrogasaca sa 166 vozila iz Sisačko-moslavačke, Virovitičko-podravske, Karlovačke, Zagrebačke i Primorsko-goranske županije.

Prema prognozama, padaline i rast vodostaja se očekuju i tijekom današnjeg dana stoga vatrogasne snage nastavljaju s pripravnošću i preventivnim radnjama kako bi spriječili plavljenje objekata i prometnica.

Javna vatrogasna postrojba Grada Petrinje na svom je Facebook profilu objavila je da su samo jučer ujutro odradili 50-ak intervencija i da se radilo o prodoru vode u podrume, dvorišta, stambene i gospodarske objekte, a da je i dio prometnica bio zatvoren.

Iz Hrvatskih voda, naveli su da se na području naše županije, na lokacijama na kojima su u tijeku radovi sanacije šteta nastalih u potresu poduzimaju sve potrebne mjere kako u slučaju naglog porasta vodostaja Kupe i Save ne bi došlo do ugroze zaobalja na području Petrinje i Siska.

Ravnateljstvo civilne zaštite izvijestilo je kako je zbog obilnih kišnih oborina na području Sisačko-moslavačke županije, tijekom 16. rujna došlo do plavljenja podrumskih prostorija. Županijski centar 112 Sisak zaprimio je veći broj poziva građana kojima je voda prodrla u podrumske prostorije i dvorišta. Najviše poziva bilo je iz Petrinje, Siska, Novske i Kutine.

Komunalne službe i vatrogasci su na terenu i rade na ispumpavanju vode i povećanju protočnosti odvodnih kanala. Vreće s pijeskom dostavljene su od strane DVD-a Mladost za jednu kuću u Novom Selu.


 

Monika Perlic

Monika Perlic

Monika Perlić, novo je mlado lice u programu Petrinjskog radija. Radijsko iskustvo stjecala je na drugim radio postajama, a od sada ju svakodnevno možete slušati u našem programu. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X