dvorana19go

Na radovima buduće sportske dvorane priliku za posao dobili i Petrinjci

PETRINJA – U sklopu projekta „Unapređenje infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece“ izvode se i radovi na rekonstrukciji Osnovne škole Mate Lovraka u Petrinji, odnosno dogradnji školske sportske dvorane. Vlasta Vuglec, privremena pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo, zaštitu okoliša i kulturne baštine grada je podsjetila kako je ovaj projekt vrijedan 32,5 milijuna kuna bez PDV-a.

Kakvi su radovi u tijeku pojasnio je Danijel Drinčić, pomoćnik inženjera na gradilištu. „Što se tiče izvođenja radova, završavaju se radovi na izgradnji odvodnog kanala. S cijevima smo došli do kraja. Danas će se još raditi zadnja šahta i propust preko kojeg će ići buduća trasa prometnice. Završena su ispitivanja direktnih metoda poboljšanja temeljnog tla DPH i CPT. U ponedjeljak bi trebali dobiti rezultate i nakon njih i u koordinaciji sa Gradom, projektantom i ostalima, trebalo bi krenuti s izgradnjom temelja kako bi izašli iz zemlje. Što se tiče ostaloga, radimo na uređenju okoliša. To je to što se tiče trenutnih aktivnosti na gradilištu“, rekao je Drinčić.

Priliku za posao na budućoj dvorani dobili su i građani Petrinje, otkriva Danijel Jagić. „U Teh gradnji nas je zaposleno četvero iz Petrinje, inženjer, strojar, vozač i skladištar i još ovi dečki koji rade, radnici su također iz Petrinje, njih jedno devet vanjskih suradnika, jedan je iz Siska. To je jako dobro tu za nas Petrinjce jer zaposlili smo se, imamo osiguran posao sljedećih godinu i pol dana, pa će se možda kasnije vjerojatno otvoriti neko novo radno mjesto. Danas su radna mjesta fleksibilna. Tko želi raditi uvijek ima posla u Petrinji“, rekao je Jagić.

Podsjetimo kako je ugovor za izgradnju ove dvorane potpisan sredinom lipnja ove godine, dok su radovi započeli na početku mjeseca srpnja. Buduća sportska dvorana prostirat će se na 2611 kvadratnih metara površine, moći će primiti 700 gledatelja, a planiran završetak radova je početkom 2021.godine.Radove je u pratnji svoje zamjenice Viktorije Kaleb te svojih suradnika, obišao i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X