ponijada04072021t1

Na trećoj Sisačkoj ponijadi prikupljeno 10.120,00 kn za Sobu čuda

SISAK – Biciklistički klub Roda iz Siska ovogodišnju je 3. Sisačku ponijadu, koja je održana ovu subotu 3.srpnja u Sisku, posvetio prikupljanju sredstava za izgradnju nove Sobe čuda Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije  koja je nepovratno uništena u potresu 29.prosinca 2020. godine.

Kotizacija u iznosu 2.300 kuna Biciklistički klub Roda uplatit će za obnovu Sobe čuda, a iznosima od 500,00 kn pridružili su im se članovi Udruge Za Topolovac, koji su osim iznosa, pripremili u svom mjestu i okrjepu za sudionike Ponijade, kao i članovi Bis bike kluba Bizovac. Iznosom od 6.820,00 kuna Treću Sisačku Ponijadu podržala je INA koja je uplatila također donaciju za Sobu čuda, a u njihovo ime na samoj Ponijadi uručen je simbolično ček od strane organizatora Biciklističkog kluba Roda kojeg je primila Dijana Smajo, predsjednica Udruge u pratnji djece i mladih s teškoćama u razvoju koji su bili korisnici terapija u srušenoj Sobi čuda te zajedno sa svojim roditeljima nestrpljivo čekaju izgradnju nove.

Grad Sisak je Udruzi osoba s invaliditetom sisačko-moslavačke županije ustupio novi gradski prostor za izgradnju Sobe čuda, a ovu humanitarnu akciju za korak bliže cilju podržao je dolaskom Marko Krička, zamjenik gradonačelnice.

Potres prije točno šest mjeseci na Banovini nepovratno je uništio Sobu čuda u Sisku. Zahvaljujući Gradu Sisku članovi županijske udruge ne odustaju i kreću u  izgradnju vjerujemo još bolje i veće Sobe čuda.  Kao i prvi put, u tom ustrajnom i izazovnom putu izgradnje trebaju potporu cijele zajednice, a jedna od podrški došla je od Biciklističkog kluba Roda iz Siska koji je ovogodišnju III. SISAČKU PONIJADU posvetio izgradnji nove Sobe čuda u Sisku. Iz udruge zahvaljuju svim građanima i članovima biciklističkih klubova iz Siska, Bizovca, Kutine i Rijeke koji su 20ak kilometara odvozili za novu Sobu čuda, kao i sponzorima koji su se pobrInuli za okrijepu svih sudionika – Caffe bar Riva, Mlin i pekare te mesnicama Ivigni i Promes Cvanciger.

Čuda se rađaju tamo gdje ima puno ljubavi. Sretni smo što živimo u zajednici koja nas prepoznaje i to nam svakodnevno dokazuje.  Zajedno počinjemo ponovo izgradnju naše nove Sobe čuda – poručuju iz UOSI SMŽ.

Fotografije: UOSI SMŽ/Donat Rogić

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X