sisciakarneval05022020

Najavljen veliki glazbeni spektakl Siscia Karneval 2020

SISAK – U Velikom kabinetu sjedišta Sisačko-moslavačke županije u Sisku na konferenciji za medije najavljen je veliki glazbeni spektakl „Siscia Karneval 2020“ koji će biti održan u sportskoj dvorani Brezovica u Sisku, 24.veljače ove godine s početkom u 20 sati. Zvonimir Žagar, tehnički i izvršni producent ove manifestacije je izrazio nadu kako će ovo događanje postati tradicionalno u našoj županiji.

„ „Mi smo osmislili taj jedan program, glazbeni spektakl koji mislimo i sigurni smo da ga nema u državi, barem ne u ovom formatu. Zašto smo odabrali Sisačko-moslavačku županiju? Jednostavno iz razloga što smo vidjeli da ste vrlo blizu Zagrebu koji je središte svih događanja, a ništa se ne događa. Tako smo predložili županu, došli smo na plodno tlo, ljudi su to prepoznali i htjeli su da mi dođemo i napravimo jedan takav spektakl u vašoj županiji. Otkada smo krenuli u taj spektakl moram reći da smo stvarno ovdje dočekani kao da smo doma i već se osjećamo kao da smo doma“, rekao je Žagar.

Toni Eterović, glazbeni producent ove manifestacije je istaknuo kako događaja uvijek nedostaje, posebice u manjim sredinama. „Mi smo presretni i ponosni da je Sisačko-moslavačka županija sa županom prepoznala kvalitetu manifestacije, a naša dobra poznanstva i naše produkcije na drugim festivalima i manifestacijama su nam garancija da takvu jednu manifestaciju možemo kvalitetno održati u gradu. Napravili smo onako za mnoge Siščane nešto veoma čudno, a ja pošto stariji glazbeni producent surađujem sa širom estradom i glazbenicom umjetnicima širom Hrvatske, naišao sam na prekrasne ljude u Sisku“, kazao je Eterović.

„Našli smo jednu mjeru da pokušamo uz veliki živi orkestar, uz jako dobru tehničku podršku, uz jednu dvoranu koju je Županija osigurala, možda već garantirati da ćemo imati jedan spektakl kojeg smo rijetko vidjeli u Sisku, koji se vezuje za jednu ovakvu vrstu manifestacije, koja ima malo taj nekakav populistički karakter, za svakoga ponešto“, ističe Eterović.

Julijana Akrap, članica stručnog tima manifestacije je istaknula kako će zahvaljujući ovoj priredbi mladi talenti imati priliku zapjevati sa poznatim glazbenicima. „Hvala Toniju što me pozvao. Drago mi je što je došao na ideju da se ovakva manifestacija održi upravo u Sisačko-moslavačkoj županiji. Toni i ja inače surađujemo već dugo godina i ono što mogu reći da stvarno produkcijski i profesionalno, pošteno, uvijek je odrađivao sve naše projekte na kojima smo surađivali. Tako da vjerujem da će ovo sve biti na jednoj vrlo visokoj razini i radujem se svemu što slijedi, naročito je važna ta komponenta što će naši mladi imati priliku pokazati svoje talente“, rekla je Akrap.

Zadovoljstvo što će ova manifestacija biti održana upravo u našoj županiji po prvi puta iskazao je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić. „Po prvi puta veliki glazbeni spektakl ovdje u Sisku, Sisačko-moslavačkoj županiji uoči Fašnika, Karnevala ovdje na području naše županije. Možda nedovoljno iskorišteni termini, pokušali smo unijeti malo živosti, radosti, a i ludosti u ovaj grad u ovu županiju i zajedno sa ovom ekipom organizirali sa našom Turističkom zajednicom ovakav jedan veliki glazbeni spektakl, Siscia Karneval 2020. Radi se o nastupu naših estradnih umjetnika, zvijezda, ali pokušavamo unijeti i nešto naše domaće, malo i naših mladih nadarenih ljudi, glazbenika, pjevača i svih ostalih kojih ima dosta iz naše županije“, rekao je Žinić.

U sklopu navedenog glazbenog spektakla nastupit će Mia Dimšić, Lidija Bačić, Ivana Banfić, Nina Kraljić, Alka Vuica, Neno Belan, Marko Kutlić, Jole, Alen Vitasović, Davorin Bogović, Teška industrija te glazbeni talenti koji će biti odabrani na audiciji koja će biti održana 9.veljače od 15 sati u Glazbenoj školi Frana Lhotke u Sisku. Cijena ulaznice je 50 kuna, a na dan manifestacije 80 kuna te ju možete nabaviti u Knjižari i papirnici AMK u Sisku. Organizator ovog događanja je Glazbena udruga Arija, a cilj svega je da manifestacija postane tradicionalna. Program će trajati oko 90 minuta.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X