Izbornik
komarciuniverzalna

Najavljena dezinsekcija komaraca larvicidnim tretmanom

Iz tvrtke Eko-deratizacija iz Zagreba su izvijestili kako će od 13. do 14. rujna na području grada Petrinje, vremenu od 08 do 16 sati provoditi dezinsekciju komaraca larvicidnim tretmanom.

PETRINJA – Na području Petrinje djelatnici tvrtke Eko-deratizacija provodit će sljedeće aktivnosti: otkrivanje novih legla, praćenje legla komaraca u povremenim i trajnim vodama, larvicidne tretmane odnosno suzbijanje ličinki primjenom odgovarajućih larvicida, uklanjanje legla kada je to moguće te praćenje brojnosti odraslih komaraca. U leglima komaraca koristit će odgovarajuća sredstva odobrena od Ministarstva zdravstva.

Suzbijanje ličinki komaraca na otvorenim površinama provoditi će se metodama, ovisno o tipu legla i samoj formulaciji larvicida, odnosno: posipanjem, razbacivanjem, polaganjem, prskanjem ili orošavanjem. Ovisno o metodi primjene larvicida, koristit će se motorne prskalice, ručne tlačne prskalice, aparati za hladno orošavanje. Djelatnici na terenu će bilježiti svako otkriveno leglo tijekom izvida.


 

Monika Perlic

Monika Perlic

Monika Perlić, novo je mlado lice u programu Petrinjskog radija. Radijsko iskustvo stjecala je na drugim radio postajama, a od sada ju svakodnevno možete slušati u našem programu. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X