komarciuniverzalna

Najavljena dezinsekcija komaraca larvicidnim tretmanom

PETRINJA – Iz tvrtke Eko-deratizacija iz Zagreba su izvijestili kako će na području Grada Petrinje u utorak 27.srpnja u vremenu od 8 do 16 sati provesti dezinsekciju komaraca larvicidnim tretmanom.

Na području Petrinje djelatnici tvrtke Eko-deratizacija provodit će sljedeće aktivnosti : otkrivanje novih legla, praćenje legla komaraca u povremenim i trajnim vodama, larvicidne tretmane odnosno suzbijanje ličinki primjenom odgovarajućih larvicida, uklanjanje legla kada je to moguće te praćenje brojnosti odraslih komaraca. U leglima komaraca koristit će odgovarajuća sredstva odobrena od Ministarstva zdravstva.

Suzbijanje ličinki komaraca na otvorenim površinama provoditi će se metodama, ovisno o tipu legla i samoj formulaciji larvicida, odnosno:  posipanjem,razbacivanjem,polaganjem,prskanjem ili orošavanjem.  Ovisno o metodi primjene larvicida, koristit će se motorne prskalice, ručne tlačne prskalice, aparati za hladno orošavanje.  Djelatnici na terenu će bilježiti svako otkriveno leglo tijekom izvida.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X