Izbornik
holandskakucahumanikago

Najmlađi i njihovi roditelji na radionici „Let´s make some healthy popsicles!“

SISAK/PETRINJA – Gradska galerija Striegl ugostila je u svom novom prostoru u Holandskoj kući petrinjski Centar Humanika. Zajedno su pripremili događanje pod nazivom „Let´s make some healthy popsicles!“.

Kako nam ističe Marina Kušan Hadžić, voditeljica Centra Humanika, cilj ovog događanja je bio predstaviti jednostavne zdrave slastice za najmlađe i njihove roditelje na način da i sami budu uključeni u izradu.

Tako su prvašići Osnovne škole 22.lipnja iz Siska sa pregačama i kapama na ovoj radionici postali pravi mali kuhari. Događanju su se priključili i učenici Odjela s teškoćama u razvoju Osnovne škole Dragutina Tadijanovića iz Petrinje.

„Tako su bez trunke šećera, a u zajedništvu i entuzijazmu iz božićne radionice proizašle rogi kuglice od rogača, kokos kuglice, kikiriki kuglice sa sezamom, kuglice od sjemenki te mirisne kuglice sa sušenim voćem i začinima. Uz šarene slamčice, postale su lizalice. Sušeno voće, med i brezin šećer, najmlađi su rado prihvatili kao način zaslađivanja hrane“, rekla je Kušan Hadžić.

Navedena radionica koja je održana u sklopu projekta Mini nutri klub koji ima za cilj suzbiti pretilost kod djece i mladih, bila je posljednja u sklopu tog projekta koji financijski podržava Sisačko-moslavačka županija.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X