strase0903202222

Nakon svega dva mjeseca, spoj Gajeve i Drenačke pun pukotina

PETRINJA – Zbog rekonstrukcije Kačićeve ulice u Petrinji, u listopadu prošle godine započeli su radovi na asfaltiranju spoja Gajeve i Drenačke ulice u dužini od oko 1100 metara. Riječ je o alternativnom pravcu koji je u promet pušten početkom ove godine. No ni dva mjeseca nakon puštanja u promet, cesta je puna pukotina. Cijeli slučaj je gostujući u Trenici Petrinjskog radija prokomentirala gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes.

„Nažalost, ja sam jasno dala do znanja, radove je preuzela tvrtka Komunalac, jasno sam dala do znanja da je to cesta koja će nam služiti poprilično dugo vremena i da mora biti kvalitetno napravljena. Sav promet je preusmjeren na Gajevu ulicu. Imam saznanja, vidjela sam i provezla sam se nekoliko puta, znam da je popucalo baš po sredini. Što se tu dogodilo još nemam saznanja. Tražila sam očitovanje i Komunalca i nadzora da vidimo što se tu dogodilo. Žao mi je što se to dogodilo. Velika su sredstva uložena u to i bitna nam je ta prometnica“, kazala je Komes.

Na pitanje slušatelja tko će odgovarati za loše radove u Gajevoj ulici, gradonačelnica je odgovorila : „Grad Petrinja sigurno neće, barem iz dodatnih izvora financirati štetu, sanirat će onaj tko je pogriješio. Ne znamo da li je greška Komunalca, da li je greška izvođača. Pitanje je da li je projekt loš ili je izvođač loš. Tražila sam očitovanje i neka saniraju oni tko je pogriješio“, rekla je Komes.

Na pitanje planira li se izgradnja petrinjske zaobilaznice, gradonačelnica je odgovorila potvrdno. „Bila sam na sastanku u Hrvatskim cestama u vezi obilaznice oko grada. Ono što treba napraviti, prvi korak je izmjena prostorno-planske dokumentacije od strane županije, naša je izmijenjena. Obilaznica je u našem GUP-u, dakle na redu je županija, a Hrvatske ceste će poduzeti sve daljnje korake koji su potrebni da bi uopće došli do samih radova. To je jedan malo dugotrajniji proces, započeli smo ga i nema nazad i imat ćemo obilaznicu“, kazala je Komes.

Podsjetimo, navedenih 1100 metara spoja Gajeve i Drenačke ulice radila je tvrtka Komunalac Petrinja dok je nadzor obavio Gark Konzalting. Riječ je investiciji vrijednoj 1,8 milijuna kuna. Na samom kraju je najavila kako ulica Otona Kučere ove godine ide u rekonstrukciju, kao i Ulica Gromova.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X