Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
malislavuljinaslov

Naši mali „Slavulji“ i „Vjeverice“ osvojili nagrade na Malom Glaz-B-Os-u

Odsjek za Glazbenu umjetnost Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku u prosincu tradicionalno organizira festival glazbe pod nazivom Glaz-B-Os – Glazbene božićne svečanosti. Ovaj festival koji je 2006. godine pokrenula izv. prof. art. dr. sc. Antoaneta Radočaj Jerković uključuje različite sadržaje – koncerte, radionice, tribine, promocije knjiga i notnih izdanja, predstave te međunarodna pjevačka natjecanja u izvođenju božićnih pjesama, među kojima i „Mali Glaz-B-Os“, posebno izdanje u kojem se natječu dječji ansambli. Zbog epidemioloških ograničenja, ovo je natjecanje prošle godine prvi put održano u virtualnom izdanju, putem FB stranice, a ta je praksa nastavljena i ove godine na jubilarnom, 15. po redu Glaz-B-Osu koji je trajao od 15. do 21. prosinca.

Boje našeg grada na Malom Glaz-B-Os-u branila su (i uspješno obranila) dva dječja zbora pod ravnanjem svoje voditeljice Maje Ostojić: Gradski dječji zbor HPD „Slavulj“ i Školski zbor „Vjeverice“ Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ Gora.

Gradski dječji zbor HPD Slavulj koji je prošle godine prvi put nastupio na ovom natjecanju i osvojio „srebro“, ove je godine sa svojom dirigenticom Majom, online izveo skladbu „Zdravo budi mladi kralju“,uz korepeticiju Vida Bešlića. Mali „Slavulji“ su za svoju izvedbu osvojili drugu nagradu s 82 boda.

Školski zbor „Vjeverice“ Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ Gora izveo je skladbu „Što se ono dogodi“ i osvojio 76 bodova i treću nagradu. Tim je zapaženiji njihov uspjeh, ako se uzme u obzir da im je ovo bio tek drugi javni nastup (prvi su imali ove godine za Svetog Nikolu u Centru novog života na petrinjskom Sajmištu).

Maja Ostojić, voditeljica obaju zborova, ponosna je na svoje male pjevače. Čestitala je svim sudionicima natjecanja, zahvalila na pomoći korepetitoru Vidu Bešliću i časnoj sestri Mariji Medved koja im je bila snimateljica te poručila: „Hvala svima od srca. Vidimo se i sljedeće godine na Glaz-B-Os-u!“.

 

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X