Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
malislavulji 1

Naši mali „Slavulji“ srebrni na GLAZBOS-u

OSIJEK/PETRINJA – Odsjek za Glazbenu umjetnost Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku u prosincu tradicionalno organizira festival glazbe pod nazivom GLAZBOS – glazbene božićne svečanosti. Festival je 2006. godine pokrenula izv. prof. art. dr. sc. Antoaneta Radočaj Jerković. Tradicionalno, festival započinje na Svjetski dan zborskog pjevanja koji se svake godine održava druge nedjelje u prosincu, a završava natjecanjem studentskih pjevačkih ansambala.

Ove godine festival je održan online zbog pandemije COVID 19. No, to nije obeshrabrilo brojne sudionike. Među njima su se našli i naši maleni Slavulji, članovi Gradskog dječjeg pjevačkog zbora HPD Slavulj koji su u kratkom vremenskom roku zahvaljujući entuzijazmu i upornosti svoje voditeljice Maje Ostojić savladali zavidan opus pjesama.

Na festivalu su nastupali s pjesmom „Božić volim ja“ (tekst: V. Brebrić, glazba: J. degl’ Ivellio) pod dirigentskom palicom Maje Ostojić. Petrinjci su osvojili drugu nagradu – srebro, četvrto mjesto u svojoj kategoriji. Bravo za naše male “Slavulje”! Čestitamo!

 

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X