Izbornik
policijauniverzalnagore2

Nedozvoljeno posjedovao oružje, policija prijavila 52-godišnjaka

SISAK – Po nalogu suda policija je tijekom jučerašnjeg dana 2.rujna u mjestima Mlaka i Piljenica obavila pretragu doma i drugih prostorija kod 52-godišnjeg muškarca te su pronašli i oduzeli dvije puške vojnog porijekla. Zbog kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, policija će 52-godišnjaka kazneno prijaviti.

Iz Policije također podsjećaju kako je i dalje u tijeku kampanja „Manje oružja, manje tragedija“ kojom je građanima bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi. Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.
Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji, a policija će onda poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će preuzeti oružje.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X