Share on facebook
Share on twitter
bolnicasisak2020

Nema novooboljelih od koronavirusa u našoj županiji

Kako su priopćili iz Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije, na današnji dan našoj županiji nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Od 32 pacijenta s područja Sisačko-moslavačke županije, 12 pacijenata je ozdravilo, od čega sedam iz Siska, dva iz Petrinje, jedna pacijentica iz Lekenika, jedan pacijent iz Novske te jedan pacijent s područja Velike Ludine, te tako sada imamo 20 pozitivnih pacijenata na našem županijskom području.

Iz Stožera također dodaju kako u petrinjskom i sisačkom Domu za starije i nemoćne osobe nema oboljelih korisnika niti djelatnika od zarazne bolesti COVID-19. „Apelira se na sve stanovnike da provode socijalno odgovorno ponašanje i dosljedno provode sve preporuke i naputke Nacionalnog kriznog Stožera. Napominjemo kako vrijeme za opuštanje još uvijek nije stiglo. Virus se prenosi kapljičnim putem i ukoliko stanovnici naše županije ne ograniče svoje kretanje kao i nastavak obaveze pridržavanja svih preporuka s naglaskom na socijalnu distancu, epidemiološka situacija može se i pogoršati. Uspjeh borbe protiv ove bolesti ovisi o svijesti i disciplini svih naših stanovnika. Ovu bolest COVID-19 ne sprječava niti suzbija medicinsko dostignuće i umijeće hrvatskih stručnjaka već model ponašanja ljudi“, ističu iz Stožera za civilnu zaštitu Sisačko-moslavačke županije.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X