Nevrijeme praćeno tučom pogodilo velik dio zemlje Nevrijeme praćeno tučom pogodilo velik dio zemlje
ZAGREB – Snažno nevrijeme praćeno pljuskom i tučom pogodilo je jučer velik dio zemlje, pa i Zagreb. Temperatura se u vremenu od samo jednog... Nevrijeme praćeno tučom pogodilo velik dio zemlje

ZAGREB – Snažno nevrijeme praćeno pljuskom i tučom pogodilo je jučer velik dio zemlje, pa i Zagreb. Temperatura se u vremenu od samo jednog sata spustila za 8 Celzijevih stupnjeva. U Zagrebu su na brojne terene izazili vatrogasci, a najviše na intervencije ispumpavanja vode koja je prodrla u dijelove bolnice Jordanovac i KBC-a Zagreb te Ekonomskog fakulteta, prenose mediji. Nevrijeme je pogodilo i ostale dijelove kopnene Hrvatske te Dalmaciju i Istru. Na području Čiova i Trogira tuča je padala više od sat i pol, a šteta je golema.

Državni hidrometeorološki zavod izdao je žuti meteoalaram za cijelu zemlju.

Prema najnovijim podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, vremenska prognoza za Hrvatsku za sutra, 15.lipnja, i dalje predviđa nestabilno vrijeme. Prema tome, ovog petka nas očekuje promjenljivo oblačno, na Jadranu uz sunčana razdoblja te razmjerno vjetrovito. Povremeno može biti kiše i pljuskova, češće na istoku i jugu zemlje. Puhat će većinom umjeren, na udare i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a poslijepodne prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura uglavnom od 12 do 17, na Jadranu od 18 do 21, a najviša dnevna između 19 i 24, na Jadranu 25 i 28 °C.

Komentari

Kristina Jakopović Šefica Marketinga / Novinar

Urednica, novinarka i voditeljica Petrinjskog radija i Portala 53. Umjesto u učiteljske vode, Kristina se odlučila za novinarstvo. U programu Petrinjskog radija uređuje emisiju Vidikovac, dok ju slušatelji ponekad mogu ćuti i u radijskom eteru, no danas je ipak najviše posvećena marketingu. Osim nekoliko priznanja za nekadašnji Petrinjski list, naša Kristina je dobitnica i brojnih drugih strukovnih nagrada.